Programok földön és égen!

doszerk - 2015. július 2. 14:16

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a 6-os út határában a Baracs-Kisapostag Repülőnapot, mely ezúttal változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Baracs, Kisapostag, Dunaföldvár és a Dunaferr Repülőklub szervezésében a repülés szerelmeseinek, és az ez iránt érdeklődőknek kerül az idén megrendezésre a repülőnap. A helyszín a Kisapostag határában lévő, a 6-os út melletti repülőtér. A szervezők a nap folyamán, csakúgy, mint az előző években, most is közel 4000 nézőre számítanak.

A hivatalos megnyitóra július 11-én 10 órakor kerül sor, majd az ejtőernyősök bemutatója után kezdődik az igen látványos repülő show. A legfőbb műsorszám, mely várhatóan a legtöbb nézőt is a repülőtérre vonzza majd, Veres Zoltán műrepülő bemutatója lesz, aki ezen a repülőtéren már nem először mutatja be tudását.
"Két évvel ezelőtt megígértem, hogy ismét eljövök erre a nagyszerű rendezvényre. Amikor a közönségnek repülök, van bennem egy kis drukk, de mindig arra törekszem, hogy a repült programot én is élvezzem. Az idei bemutatón várhatóan improvizálok majd, hiszen az az időjárástól is függ." – árulta el a remek pilóta.

Kép forrása: Sármási Zoltán

Az igazi meglepetés azonban az, hogy most először áthúz a légtérben egy igazi vadászgép is, melyet Dunaföldvár polgármestere, Horváth Zsolt vadászrepülő pilóta vezet majd. Az érdeklődők is kipróbálhatják a repülést, akik Dunaferr Repülőklub jóvoltából az egész nap során ki szeretnék próbálni, hogy milyen érzés különböző típusú gépekkel, ultrakönnyű repülővel, vagy akár helikopterrel a magasba emelkedni. A földi programokban pedig látványos katonai bemutatók, míg a színpadon fergeteges néptánc bemutatók lesznek.

-Szárszó Lajos-

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.