Valóra vált egy régi álom

spigott - 2021. december 17. 7:30

Hivatalosan is átadták városunk lakosságának a dunaújvárosi életmentő készülékek információs tábláját a Dózsa György úti posta előtt.

Még 2020-ban döntötte el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), hogy a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal karöltve frissíti a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A régóta dédelgetett álom tegnap vált valósággá, mikor hivatalosan is felavatták a Dózsa György úti posta előtt kihelyezett információs táblát, melyen minden megtalálható a Dunaújvárosban kihelyezett életmenő készülékekkel kapcsolatban.

Mint azt ünnepélyes köszöntőjében Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hat évvel ezelőtt, a XIII. Carissa Kupán elindított "Adj esélyt a szívnek!" elnevezésű jótékonysági akciójuk eredményeként tudtak két életmentő készüléket vásárolni a város sportolói, tanulói, lakossága számára, majd idén a Bronz Kávézóban sikerült kihelyezni egy újabb defibrillátort, így jelenleg tizennyolc helyszínen összesen huszonnégy életmentő készülék található a városban. A közösségi összefogásnak hála a szövetség minden partnere beletette a munkáját abba, hogy ez a térkép elkészülhessen, és segítségére lehessen a város lakóinak.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének területi vezetője is nagy örömmel vett részt az információs tábla avatóján, s mint elmondta, mikor megkeresték őket ezzel az ötlettel, természetesen kötelességüknek érezték, hogy azonnal a jó ügy mellé álljanak. – A Magyar Vöröskeresztnél folyamatosan tanítjuk az újraélesztést, a defibrillátor használatát, s reméljük, hogy az elsősegélynyújtók képzésével is tudunk egy kicsit segíteni a mentőszolgálatnak. Nagy öröm számomra, hogy az emberek megállnak a tábla előtt, látják és tudatosul bennük, hol vannak a városban ezek az életmentő készülékek, természetesen köszönjük a lehetőséget, hogy hozzájárulhattunk a tábla kihelyezéséhez.

A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre kiemelte, hogy nem az első olyan jótékony akciójuk, ami a város lakosságának érdekeit szolgálja. – Az életmentő készülékek viszonylag nagy száma a városban igen fontos, ám ennél is jelentősebb, hogy tudjuk, ezek a készülékek hol vannak elhelyezve, s ez a lakosság biztonságérzetét is tovább növeli. Bár erről még fogunk tárgyalni, szeretném azt is elérni, hogy ne csak itt, hanem a város több pontján ki tudnánk helyezni, hiszen így még több emberhez eljuthat az információ.

 

Kép: DLSZ

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.