Dunaújváros Hetilap

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Fábos Zsolt - 2022. szeptember 29. 18:22

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

A DVG Zrt. tavaly december után ismét meghívta a három költségosztással foglalkozó cég képviselőit is, így ismét volt lehetőség nekik is kérdést feltenni. A DVG részéről Pász Péter a távhőrészleg vezetője tartott előadást a hőszolgáltatás menetéről. Elmondta, hogy Dunaújvárosban jelenleg 3 helyen melegvizes bojlerekkel gyártanak - földgáz tüzeléssel - melegvizet. Jelenleg és remélhetően még sokáig a Dunaferr is besegít a gázzal tüzelt hőgyártáshoz. 
A DVG Zrt. a hőközpontokban méri a társasházaknak átadott hőmennyiséget, ettől a ponttól kezdve pedig a társasházak dolga és felelőssége, hogy a lakásokba felszerelhető költségosztók mérik-e az egyéni fogyasztást, ahogyan arról is a társasházak döntenek, hogy mely céggel szerződnek a költségosztás elvégzésére. 
A jelenlegi elszámolási időszak 2022. július 1-jén indult, ezt követően legkésőbb 12 hónappal ismét ki kell állítani az elszámoló számlákat. A társasházaknak ebben is fontos feladatuk van, hiszen nekik kell elkérniük a DVG Zrt.-től a hőközpontban mért fogyasztást, amit a költségosztást végző cég oszt meg a leolvasások alapján.

Ami pedig a fűtéselszámolást illeti, Pász Péter a következőket mondta:
– A következő fűtéselszámolás egyik fontos dátuma 2022. július elseje, ehhez képest nézzük az egyéves elszámolási időszakot. A városban ötezer lakásban jelenleg nincsen költségosztó felszerelve. Itt légteres elszámolásra van csak lehetőség. Azokban a lakásokban ahol digitális-rádiós költségosztók már fel vannak, illetve a fűtési szezon kezdetéig fel lesznek szerelve, ott költségosztás szerinti elszámolást lehet július elsejei fordulónappal elszámolni. Ahol időközben kerül felszerelésre a költségosztó, ott azzal a dátummal indul egy költségosztási elszámolási periódus.
A fórumon Pász Péter elmondta még, hogy az elszámoláshoz pontos adatokra van szükség, így elengedhetetlen a társasház, a költségosztó cég és a DVG hármasának együttműködése. A pontos adat pedig tartalmazza az elszámolási időszakot, az induló és záró hőmennyiségi adatot, a fogyasztó azonosítóját, ebből származik az adott lakáshoz társuló felhasznált hőmennyiség.

(Fotó: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: DVG Zrt.) 

A rovat további hírei: Közélet

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének ezúttal a Városháza tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.