Kész függöny a gyorsaság jegyében

doszerk - 2022. december 29. 10:00

A függöny ablakaink díszítő eleme, mindennapi öltözete is egyben, amely otthonosabbá teszi lakásunk helyiségeit. Vannak országok, ahol nem szokás függönnyel borítani az ablakot, de ha igazán harmonikus szobákra vágyunk, elengedhetetlen a függöny jelenléte. (X)

A függönynek anyagától függően más funkciója is lehet, a sötétítő függönyöket árnyékolásra, sötétítésre, külső tekintetek távol tartására is használjuk. A fényáteresztő függönyök szerepe pedig elsősorban a dekoráció. 

Mikor ajánlott kész függönyt vásárolni?

A kész függöny azonnal hazavihető és felhelyezhető, melyek széles választékát kínálja a Szőnyeg textil webáruház. Különböző méretekben, színekben és mintázatokban válogathatsz a kész függönyök palettáján.

A kész függöny előnye az is, hogy nem kell várni, amíg méretre szabják, gyors és azonnali megoldást nyújtanak. Ám ha lakásod ablakainak méretei nem esnek bele a sablonos kategóriába, mindenképpen szükséges egyedileg függönyt készíttetni. 

Ez elsősorban az új építésű házak esetén szokott előfordulni, ahol sokszor az átlagosnál nagyobb, egyedi ablakokat építenek be.

Ugyanaz a méret- és színválaszték elérhető kész függöny esetén is, mint a tekercsben kaphatóknál, úgyhogy kedvedre válogathatsz, míg megtalálod a legtökéletesebb darabot. Kedvező áron megvásárolhatod és nagyon egyszerűen, pillanatok alatt felöltöztetheted vele lakásod.

Mire érdemes figyelni függöny vásárlásakor?

Elsődlegesen a függöny szerepét, funkcióját kell tisztázni, hogy sötétítő vagy fényáteresztő típust szeretnénk-e. Az adott fényviszonyoknak megfelelően gondoljuk át, mennyi fényt szeretnénk beengedni és ez alapján döntsük el, mit szeretnénk.

Ennek meghatározása után mindenképpen érdemes a pontos méreteknek utánajárni és felírni, hogy véletlenül se nyúljunk mellé. Soha ne vásároljunk szemmértékre függönyt, mert előfordulhat, hogy rosszul gondoltunk valamit és csalódni fogunk.

Vegyük figyelembe a szoba stílusát, lakberendezési tárgyait, beleértve a szőnyeget is a kész függöny kiválasztásánál. Fontos a falak, a tapéta, a burkolat színe is, mert akkor lesz igazán harmonikus a helyiség, ha mindennel passzol a függöny is.

Az ablak méretein kívül a szoba nagyságát és belmagasságát is vegyük számításba, ezenkívül lényeges szempont a fűtőtestek jelenléte is. Végül válasszunk megfelelő színt, ami a leginkább illik a helyiség hangulatához.

Milyen a jó minőségű kész függöny?

A jó minőségű kész függöny elsőosztályú anyagból, tartós kivitelben készült és könnyen kezelhető. Többféle szín, méret, minta és stílus között tudunk válogatni, az egyedi színválaszték különösen exkluzív ajánlatot nyújthat.

A függöny magasságát a karnistól számítjuk és legalább 5 cm maradjon alul, ne érjen le teljesen a padlóig. A függöny szélessége az ablak szélességének a közel kétszerese. 

A függöny lehet egyszínű, romantikus, modern vagy geometriai formákkal díszített, a lényeg, hogy a tökéletes álomfüggönyre essen a választásod, ami a lakás dekoratív és praktikus dísze lesz.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)