Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Karcsú, de gazdag és emlékezetes évadot zártak

Öcaline - 2023. június 21. 8:30

Szép vendégjátékkal és persze az évi rendes értékelő társulati üléssel búcsúzott az évadtól a dunaújvárosi teátrum közössége még múlt pénteken – már előre is tekint, hat bemutatót tervez a Bartók Kamaraszínház.

Az évad utolsó előadásaként Csehov-örökbecsűt, a Három nővér című darabot láthatta a közönség a Bartók színháztermében.

Óvatosan, de rugalmasan

A produkciót Sebestyén Aba rendezésében mutatta be a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata – méghozzá a 10. Színházi Olimpia keretében. Ezt megelőzően zajlott a színház évadzáró társulati ülése a Böröcz György Stúdióteremben. Az eseményen Őze Áron igazgató kiemelte, hogy bár a tervezettnél karcsúbb, mégis gazdag évadot tudhatnak maguk mögött:
– Bár úgy terveztük a most záruló évadot, hogy végre teljes szezonunk lesz, és nem kell leállnunk, hiszen a pandémiás időszakon túl vagyunk – nem így lett. Kénytelenek voltunk téli szünetet tartani a rezsiválság okán, és ezért két bemutatót is el kellett hagynunk. Ismét takarékos évadunk volt. Ebből kiindulva: már alapból óvatosan terveztük a következő évadot. A színházakat is érintő krízisek megtanítottak minket rugalmasan gondolkodni.
Az évadzárón átadták "Az év színésze" díját – a közönség szavazatai alapján idén Jegercsik Csaba színművész vehette át az elismerést.

Hat plusz egy új darabbal számolnak

Az évadzárón már konkrét tervekkel is előrukkoltak – mint kiderült, a Bartók az új, 2023/24-es évadban hat bemutatót tervez: Máli néni, Pávatoll, Diploma előtt, Rumini, Tartuffe, A farkas. 
Vendégként fellép többek között Dobó Kata, Kerekes Éva, Staub Viktória, Csiby Gergely és Marton Róbert. A jövő évad végén a Kőszegi Várszínházzal koprodukcióban készül majd a Hyppolit, a lakáj című produkció.

Színes, gazdag, közönségbarát és nívós bemutatókkal pettyezett szezonra készülnek! 

(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: móriczos minifesztivál a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: móriczos minifesztivál a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 19.

Az eseménysorozatról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése. Móricz 70 címmel különleges  kiállítás nyílt, egyúttal minifesztivál kezdődött a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a muzsikával bőven spékelt eseményből igazi zeneünnep  kerekedett. Hangkép.

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

2024. máj. 18.

Fontos eseményekre készült a héten a Sándor Frigyes Zeneiskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A sorozat első állomásaként kakaókoncertekre várták a város ovisait, majd az általános iskolák fiatal növendékei előtt mutatkozott be az intézmény. Hangkép.

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 16.

Jeles vendéggel folytatódott az Utószó irodalmi antológia sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben. A kötetbemutató keretében Gyöngyössy Csaba beszélgetőpartnere ez alkalommal Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező volt. Hangkép.

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán.