Ezért éri meg ágyneműtartóval ellátott ágyat beszerezni

doszerk - 2023. augusztus 19. 9:00

Régen minden ember ágyneműtartóval ellátott ágyat vásárolt, de ma már nem ez az elsődleges szempont, amely alapján kiválasztjuk a számunkra megfelelő ágyat. (X)

Sőt, néha ezen termékeket ódivatú bútorként írják le. Ez azonban messze áll a valóságtól, mivel az ágyneműtartóknak számos előnye van. Akár franciaágyról, akár sarokkanapéról is legyen szó, valamennyi esetben hasznos tárolóhelyet biztosítanak számunkra. A következő cikkben most eláruljuk, hogy milyen további funkciókat láthat el ez a titkos rekesz. Ismerkedjünk meg ezzel a praktikus és esztétikus megoldással!

Az ágyneműtartó szerepe

A hálószobai franciaágyak esetében különösen fontos, hogy az ágy külön tárolóval is el legyen látva. Sokan vagyunk ugyanis, akik nem szeretik beágyazva hagyni a fekvőhelyet, és inkább elpakoljuk az ágyneműt. A VIP Kanapé franciaágy kínálatában például olyan darabokat is találunk, amelyek plusz tárolórésszel rendelkeznek, így rengeteg személyes tárgy elfér bennük. 

Nem mindenki akarja az ágyneműt eltenni a tárolóba, mivel akadnak olyanok is, akik csak ágytakarót használnak, ám ha belegondolunk, sok-sok olyan tárgy van még a hálóban, amit nem tudunk hová tenni. 

A nappali és a gyerekszoba sarokkanapéjának tartója ugyancsak hasznos lehet, hiszen mind a helyiség holmijait, mind a vendégek számára előkészített kiegészítőket is tarthatjuk ebben.

A tárolás új szintje

A nagyobb ágyak értelemszerűen nagyobb méretű ágyneműtartóval rendelkeznek, így evidens, hogy a benne elhelyezhető tárgyak száma is növekszik. Amennyiben már túlzsúfolt a gardróbszekrény, akkor újratervezhetjük a dolgokat, s áttehetünk néhány ruhadarabot a tárolóba is. 

A felnyitható típusú ágyakat nem feltétlenül kell minden egyes nap felnyitni, az ágyneműt tarthatjuk az ágyon, s a tartóba bekerülhetnek a szezonális produktumok. A mi otthonunkban például az összes meleg takaró, pléd, téli mamusz és köntös itt kap helyet a nyári szezon alatt. De a karácsonyfadíszek és más ünnepi dekorációk is helyet kapnak. A gyerekszobában a ritkán használt játékokat, a plüssöket, az irodaszereket és a babákat szintén elpakolhatjuk.

Milyen ágyneműtartók léteznek?

Kétféle ágyneműtartó van: kihúzható és felnyitható. A felnyitható gázrugóval van ellátva, ily módon működik, s még csak le sem kell hozzá hajolnunk. Nem szükséges továbbá a fekhelyet sem tartanunk, mialatt a rekeszbe pakolunk. 

A kihúzható változat alkalmazása már okoz némi fejtörést, mivel nem szabad szőnyeget vagy egyéb dekorációs tárgyat az ágyneműtartó elé helyezni. Ez gátolja a szabad mozgását. 

Lehet, hogy a dobozokban történő tárolás jó megoldásnak tűnik, de sokkal macerásabb ezeket elővenni, mint kihúzni vagy felnyitni egy ágyneműtartót. Éppen ezért ajánljuk, hogy olyan ágyat vásárolj, ami ágyként és tárolóként is megállja a helyét. 

A rovat további hírei: Mozaik

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)