A DAB-ASP nyerte a "házi" rangadót

spigott - 2024. január 22. 16:00

Azari Zsolt duplájával, valamint remek kapusteljesítménnyel aratott 4-1-es sikert a DAB-ASP gárdája a Worm Angels ellen az Andersen Liga legutóbbi fordulójában.

Kép: DAB-archív

Rangadóval folytatták a Worm Angels és a DAB-ASP jégkorongozói az Andersen Liga alapszakaszának küzdelmeit, ugyanis a két dunaújvárosi gárda ezúttal Érden mérte össze erejét egymással a mögöttünk hagyott hétvégén. A forduló előtt a Worm Angels a nyolcadik, míg a DAB-ASP a negyedik helyen állt a tabellán, s bár ez alapján utóbbiak voltak az esélyesebbek, a több rutinos hokissal felálló "hazaiakat" sem lehetett leírni.

A Worm Angels jól bele is állt a meccsbe, az első harmadban valamivel aktívabbak is voltak a DAB fiataljainál, akiknél azért jóljött a rutin is, mert a 12. perc elején a gárda játékos-edzője, Azari Zsolt váltotta gólra Zorin átadását, így a szünetre minimális vendég vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A térfélcserét követően újabb bő tíz perc kellett a következő gólhoz, ezt azonban Borbár Gergely révén a Worm Angels szerezte, mely így sem örülhetett sokáig a döntetlennek, mert a második pihenő előtt nem sokkal Kuminka Zsombor emberhátrányos góljával megint a DAB-ASP szerezte meg a vezetést (1-2).

Maradt azért még bőven izgalom így is a harmadik etapra, melyből még három perc sem telt el, mikor Szabó Csaba találatával megduplázták előnyüket a Bikák (1-3). A folytatásban nagyon kapart a felzárkózásért az Angels, de inkább a DAB irányította a játékot sőt, Azari üres kapus góljával végleg lezárta a találkozót, melyet 4-1-re megnyerve hozta haza a három pontot.

Ez egyben azt is jelentette, hogy a Worm Angels gárdája maradt a tabella nyolcadik helyén, míg a DAB-ASP továbbra is negyedik, de hátránya mindössze három pont a három meccsel többet játszó MAC Ikonok mögött.

Worm Angels – DAB-ASP 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Worm Angels: Pinczés – Jobb, Szakács, Hamvai, Borbás 1, Horváth (1) – Mestyán, Erdély, Tamás, Szepessy M., Szepessy B. – Bogó, Jadlószki, Balázs, Szénási, Tolokonnyikov – Hruby, Bálint, Kiss. Edző: Láng Zoltán.

DAB-ASP: Valenta – Bánki, Szabó 1, Michalevic, Strenk (1) – Raskin, Atamancsuk (2), Zorin (2), Azari 2, Marosi – Pinczés K., Kuminka 1, Gahramanov, Denkmajer. Edző: Azari Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.