Kiknek ajánlott a hajbeültetés?

doszerk - 2024. február 22. 8:30

Amennyiben Önnek sem ismeretlen a kopaszodás jelensége, bizonyára már elgondolkodott rajta, hogy milyen módon lehetne segíteni ezen a problémán. (X)

A hajbeültetés sokaknak ideális megoldás lehet, nem árt viszont tisztában lenni pár tényezővel. 

Hogyan történik a hajbeültetés?

Ha hajbeültetésen gondolkodunk, nem árt tisztában lenni a kezelés menetével, részleteivel, illetve az ezzel járó költségvonzattal. A TurboHair Medical honlapján például az eljárás lépésein túl szerepelnek tájékoztató jelleggel a hajbeültetés árak is, így előre fel tudjuk mérni, mire számíthatunk. 

Maga a kezelés általában egy konzultációval kezdődik, ahol rövid felmérést követően egy erre szakosodott személlyel tudunk egyeztetni a lehetőségeinkről. Ezen a ponton amellett, hogy részletes tájékoztatásban részesítenek, képet kaphatunk a várható eredményről is. 

A következő lépés már maga a beavatkozás, ami két részből áll. Első körben a szakemberek kinyerik a graftokat a tarkón lévő donorterületről, ami később áthelyezésre kerül a problémás, kopaszodó részekre. Ez a művelet egy kis méretű, speciális eszköz segítségével kerül végrehajtásra, ami egyáltalán nem hagy nyomot maga után.

Fontos tudni, hogy a szakemberek helyi érzéstelenítést alkalmaznak, így nem kell aggódnunk az eljárás közben jelentkező esetleges kellemetlen érzésektől sem. 

Kinek ajánlott?

Hajbeültetést nemtől függetlenül szinte bármilyen, 18 éven felüli személyen el tudnak végezni, így ha szeretnénk igénybe venni ezt a kezelést, kicsi az esélye, hogy lesz bármi akadálya. 

Előfordulhatnak viszont olyan esetek, amikor a felmérés során megállapításra kerül, hogy az alany mégsem alkalmas a beavatkozáson való részvételre. 

Mi okozhatja ezt? Bizonyos személyeknél például olyan ritka a tarkón lévő haj, hogy nem találnak elég hajtüszőt az átültetés elvégzéséhez. Ezenfelül probléma lehet, ha túl fiatal a páciens, vagy ha valamilyen hajat befolyásoló, egészségügyi problémája van. 

Amennyiben bizonytalanok vagyunk, akkor is mindenképpen érdemes legalább a konzultáción részt venni, hiszen extrém esetekben is megvan az esélye, hogy a szakemberek találnak valamilyen megoldást. 

Hajbeültetés nőknek

Sokszor esik szó a férfiakon elvégzett hajbeültetésekről, de mi a helyzet a nőkkel? Természetesen számukra is elérhető ez a lehetőség, azonban fontos tudni, hogy náluk az egyszeri kezelés általában nem nyújt végleges megoldást. 

Ez főként abból adódik, hogy más kopaszodás jellemző rájuk, mint amit a férfiaknál láthatunk, ugyanis náluk sokszor az egész fejtető területén kialakult hajhullás a probléma. Nők esetében tehát általában több lépcsőből álló kezelést javasolnak az első konzultáción. 

A kopaszodás egy egyre szélesebb kört érintő probléma, nem kell viszont hagynunk, hogy ez a jelenség elvegye az önbizalmunkat. Egy jól kivitelezett hajbeültetési kezeléssel ugyanis nemcsak egykori hajkoronánkat, hanem magabiztosságunkat is visszakaphatjuk. Mérjük fel bátran a lehetőségeinket, és ne féljünk változtatni!

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.