Gólzáporos vereség a Balaton-parton

spigott - 2024. március 11. 12:30

Tizenegy gólos hátárnyból is egyenlített, mégis pont nélkül zárta siófoki bajnokiját a DKKA U21-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság szombati fordulójában.

Kép. DKKA-archív

A szebb napokat látott, de a tabellán második Siófok otthonában folytatta az NB II-es felnőtt bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Zubai Gábor alakulata nem is kezdte rosszul az összecsapást, nyolc perc elteltével 3-5-ös állás mutatott az eredményjelző, ám a folytatás finoman szólva sem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték. A házigazdák ugyanis hamar egalizáltak, majd 5-6-os állást követően sorozatban hat alkalommal is bevették a dunaújvárosi kaput (11-6). Ebben az időszakban szinte semmi nem sikerült az akadémistáknak, így a vendéglátók tovább növelték előnyüket, s a félidei szünetre már 22-11-es előnnyel vonulhattak.

A térfélcsere után óriási tempót diktáltak fiataljaink, akik hat perc alatt nyolc alkalommal vették be ellenfelük kapuját, amivel vissza is jöttek 25-19-re sőt, a játékrész derekán már csak egy gól volt a hátrányuk (26-25). Új meccs kezdődött ekkor, melyben magukhoz tértek a siófokiak is, de 30-30-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor jött egy újabb hullámvölgy a mieink játékában, amit egy 3-0-s etappal torolt meg a hazai gárda, mely a hátralévő nyolc percben megtartotta előnyét, s végül 37-34-es győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Siófok KC – DKKA U21 37-34 (22-11)
Gólszerzőink: Egejuru Euniké Sára 7, Dobos Hanna 4, Bruzsa Lili 4, Megyeri Bodza Zsuzsanna 4, Mikó Luca 4, Csökmei Réka 4, Borhy Sára 3, Fehér Luca Blanka 3, Deli Anna 1.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.