Így lehetsz te is profi sportfogadó

doszerk - 2024. március 25. 14:30

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)

Van azonban egy kis százalék, aki analitikusabb, adatközpontú irányból közelíti meg a sportfogadást, és statisztikák, trendek, illetve hírek sokaságán rágja át magát, hogy a lehető legjobb döntést tudja meghozni. Vagy ha erre nem jut idejük, akkor előfizetnek egy sportfogadás tippeket és elemzéseket havidíjas szolgáltatás keretein belül kínáló profi tippadó weboldal csomagjaira. A hazai piacon jelenleg az egyik legjobb az OH Sports, amelynek bizonyos szolgáltatási azonnal elérhetők, de akadnak olyanok is, amelyeknél csak várólistára lehet feliratkozni

Fontos a megalapozottság

A profi tipsterektől származó tippek még nem feltétlenül jelentenek garanciát arra, hogy a sportfogadás nyereséges lesz. Szükség van a stratégiájuk és a bankroll menedzsmentjük szigorú betartására.

Az utóbbival kapcsolatban nagy tétben mernénk fogadni arra, hogy a sportfogadók 90%-a még hírből sem hallott róla, pedig a hosszú távú profitszerzés alapja. Annyit jelent, hogy a sportfogadásra szánt tőkédet a profitmaximalizálás céljából felosztod és megfelelően kezeled. 

Nem azt csinálod tehát, hogy felrakod a pénztárcádban található ezrest valami lehetetlen szelvényre, amiről úgy ítéled meg, hogy gazdaggá tesz, hanem megfontoltan jársz el.

Óvatosan alkalmazd a tétemelős stratégiákat!

Ilyen például a sokat méltatott duplázós Martingale stratégia is, amelynek a lényege, hogy legalább kettes ODDS-os meccseket kell megrakni, és ha nyersz, akkor az alaptéttel fogadsz ismét. 

Ha viszont veszítesz, akkor meg kell dupláznod a tétet. Ez egy ezer forintos alaptét esetében hat vesztes meccset követően harminckétezer forintot jelent. De ha a legutolsó szelvényed mégis nyertes lenne, akkor sem vagy nagyon előrébb, mivel csak egy ezressel leszel pluszban.

Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy bizonyos keretek között ne lehetne tétet emelni, de mindenképpen fontos figyelembe venni azt, hogy az ne az egész bankroll rovására menjen.

Végül felejtsd el a nagy kötéseket!

Bár tudjuk, hogy a nagyobb kötés jobban mutat a Facebook üzenőfalon, mint egy single tipp, de ha matematikai oldalról közelíted meg a dolgot, akkor már más a helyzet. Vegyünk példának egy egyszerű foci fogadást, amelynek során, ha vaktában lövöldözöl, akkor 33,33% az esélyed arra, hogy nyertes lesz a szelvényed.

De ha két meccset teszel meg, akkor már kilenc lehetséges kimenetelből kell eltalálnod a helyes eredményt, amivel a nyerési esélyed 11,1%-ra csökken. A hármas kötésnél pedig már csupán 3,7% sanszod lesz arra, hogy nyerj. 

Persze ezek az értékek gondos elemzéssel némileg növelhetők, de ha a profitot nézed, akkor a nagy kötések nem igazán érik meg. Nem véletlen, hogy a profi sportfogadók sem szeretik őket.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.