Nagy fordítás az alsóházban

spigott - 2024. március 31. 15:00

Kétszettes hátrányból felállva arattak szép győzelmet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a Gyöngyös ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Kép illusztráció (DO-archív)

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban vágott neki az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia együttese a közelmúltban. A 7-10. helyről döntő rájátszás első fordulójában a mieinknek a Gyöngyös és a Kistext ellen kellett volna pályára lépniük, de a fővárosiak nem jöttek el a fordulóra, így a versenybíróság nagy valószínűséggel a mieinknek és a gyöngyösieknek írja majd jóvá azt a két találkozót, melyet most kellett volna megvívnia a csapatoknak.

Így is volt azonban feladata fiataljainknak, akik Gyöngyös ellen azért pályára léptek, s egy nagyon fordulatos, izgalmas csatát vívtak vetélytársukkal. A meccset a vendégek kezdték jobban, az első játszmát simán, 25-16-ra nyerték, míg a másodikat 27-25-re, így komoly hátrányból kellett visszakapaszkodnia Szabó Péter gárdájának. Mely ekkor sem adta fel a küzdelmet, s a második térfélcsere után egy 25-17-re megnyert játszmával szépíteni is tudott, s ezzel újra teljesen nyílt lett a meccs.

Röplabdázóink láthatóan lendületbe is jöttek, a negyedik felvonásban valósággal átgázoltak ellenfelükön, s a 25-12-re behúzott szett után jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás. Ez a szett már lényegesen kiegyenlítettebb játékot hozott, melyben szerencsére jól hajráztak a dunaújvárosi fiatalok, s 15-12-es sikerüknek köszönhetően 3-2-re megnyerték az összecsapást is.

DSE – Röplabda Akadémia – Gyöngyösi RSE 3-2 (-16, -25, 17, 12, 11)

DSE Röplabda Akadémia: Németh, Csepcsényi, Vadász, Peredi, Lampert, Papp. Csere: Herceg (liberó), Boros, Farkas. Vezetőedző: Szabó Péter.

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.