Nem borult a papírforma a Loki ellen

spigott - 2024. március 20. 18:35

Bő negyed óráig tudta megnehezíteni a debreceniek dolgát a DKKA női kézilabda csapata a két gárda ma délutáni bajnokiján a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Hiába Paróczy nyolc gólja, simán nyert Dunaújvárosban a Loki! (Kép: DO-archív)

Hazai pályán, a tabellán harmadik DVSC elleni találkozón lépett pályára a DKKA női kézilabda csapata szerdán délután öt órától, s bár a meccs esélyesei a vendégek voltak, a mieink abban bíztak, hogy egy szoros, jó meccset tudnak játszani ellenfelükkel.

A Kohász remekül bele is állt a meccsbe, Paróczy és Arany góljaival 3-0-ra, majd 4-1-re is vezetett. A gyengébb nyitány után ébredezett a Loki is, mely Planéta és Haggerty révén kezdte meg a felzárkózást, majd 5-5-nél utol is érte együttesünket. Ekkor még Paróczy negyedik góljával visszavették az előnyt a mieink, de egy újabb 0-3-as sorozat után már időt kellet kérnie a hazai szakvezetésnek a 14. percben (6-8). Sallai gyors gólja után azonban nagyon rosszul alakult a folytatás, mert a következő nyolc percet 7-0-ra nyerte a Loki, így a 23. percben már 7-15-ös állás miatt szomorkodhattunk. A hosszú hazai gólcsendet Lakatos törte meg, majd Horváth is betalált, de a vendégek tartották magabiztos előnyüket, így a félidei szünethez érve ők vonulhattak sokkal elégedettebben (12-18).

A második felvonás elején kétszer is sikerült feljönni öt gólra, de továbbra is sokkal hatékonyabban működött a debreceniek védelme és támadójátéka is, így megint nőni kezdett a két gárda közti különbség, ezért a 41. percben megint jöhetett a hazai időkérés (16-28). A rövid pauza alatt sikerült valamelyest összeszednie magát együttesünknek, mely a hátralévő időben kétszer is bejött tíz alá, de a hajrá megint a Lokinak sikerült jobban, mely 38-28-as győzelemmel vitte el a pontokat a sportcsarnokból.

DKKA – DVSC 28-38 (12-18)

DKKA: Wéninger – Sallai 3, Borgyos 2, Szalai 1, Paróczy 8, Trawczynska 1, Arany 4. Csere: Oguntoye (kapus), Moreno 1, Nick 3, Török, Horváth A. 2, Bouti 1, Lakatos 1, Sztanó, Gajdos 1. Vezetőedző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.