Újra hazai pályán a Kohász

spigott - 2024. március 20. 7:30

Nehéz feladat vár a DKKA női kézilabdázóira a tabellán harmadik DVSC elleni hazai összecsapáson ma délután öt órától.

Kép: DO-archív

Remek sikert aratott a Budaörs elleni bajnokin a DKKA felnőtt együttese, mely 23-21-es győzelmével felkapaszkodott a tabella hetedik helyére. Az azóta eltelt másfél hétben volt idő a felkészülésre, amire komoly szüksége is volt csapatunknak, mely ma délután öt órától újra hazai pályán méreti meg magát, méghozzá a Debrecen ellen. A két gárda eredetileg szombaton találkozott volna egymással, ám a Loki a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt, így a hét közben mérik össze egymással erejüket a felek egy olyan mérkőzésen, melyen a debreceniek az esélyesebbek.

A DVSC gárdája ugyanis nemcsak a Bajnokok Ligájában vitézkedik, hanem a magyar bajnokságban is kiválóan szerepel, hiszen eddig lejátszott tizenhat meccséből tizenhármat megnyert, s csak három alkalommal szenvedett vereséget, így huszonhat pontjával a tabella harmadik helyét foglalja el az élvonalban. A két csapat debreceni bajnokiján a Loki simán, 31-19-re nyert, míg a Magyar Kupában 36-23-ra győzte le kézilabdázóinkat, így Virág Roland edző természetesen abban reménykedik, hogy ezúttal sikerül szorosabb meccset játszani a vendégekkel.

– A kupameccsen alulteljesítettünk, nagyon nem voltam elégedett a játékkal és a hozzáállással sem. Abban bízom, hogy a mostani mérkőzésen mindenki úgy össze fogja szedni magát fejben és játékban is, hogy arra nem lesz panasz. Ellenfelünk nemrég BL-meccset játszott az elmúlt évek Bajnokok Ligája győztese ellen és csak egy góllal kapott ki. Nekünk az lehet a célunk ezen a mérkőzésen, hogy egy olyan szorosabb meccset játsszunk, amiből tudunk készülni a ránk váró feladatokra, itt gondolok a NEKA és a Békéscsaba elleni találkozókra. Ezen a mérkőzésen abban szeretném látni a fejlődést, hogy a helyzetkihasználásunk jobb legyen, mert az elmúlt pár találkozón ez volt a legnagyobb problémánk.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.