Vereség az alsóház nyitómeccsén

spigott - 2024. március 21. 11:00

Három játszmában szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata az alsóházi rájátszás első mérkőzésén a Szeged otthonában.

Kép: DO-archív

Idegenben, az alapszakaszt a kilencedik helyen befejező Szeged ellen kezdte meg a 9-12. helyről döntő alsóházi rájátszás küzdelmeit a DKSE röplabda csapata szerdán este fél nyolctól.

Fiataljaink jól kezdték a meccset, de hiába vezettek 4-1-re, a vendéglátók 7-nél utolérték a Tomanóczy-gárdát, majd egy 4-0-s etappal meg is léptek együttesünktől. Innen még egyszer sikerült visszakapaszkodni egy pontra, de 14-13 után újra a szegediek kerültek fölénybe, s megint elléptek négy egységgel. Röplabdázóink nem adták fel, 21-19-ig ott loholtak ellenfelük nyomában, de a hajrá a házigazdák számára alakult jobban, s egy újabb 4-0-s sorozattal lezárták a nyitó felvonást (25-19).

A pofon kicsit benne is maradt a mieinkben a második szettben is, és 7-2-nél már időt kellett kérnie Tomanóczy Tibornak. Ez sem sokat segített sajnos, mert a hazaiak továbbra is sokkal hatékonyabban játszottak, így 16-7-nél jöhetett az újabb kényszerpihenő. Túl sok izgalom nem jutott a folytatásra, s hiába sikerült elkezdeni a pontgyártást, a szegediek tartották előnyüket, s 25-15-re behúzták ezt a játékot is.

A harmadik játszma eleje hasonlóan alakult az előzőéhez, csak most 9-4-es hazai fórnál jött a mieink időkérése. A folytatás hullámzó játékot hozott, melyben egyszer ugyan visszajöttek röplabdázóink három pontra, de 19-16 után újra tempót váltott a Szeged, s végül 25-19-es szettsikerrel zárta le a találkozót.

Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3-0 (19, 15, 19)

DKSE: Béres, Németh, Makó, Kisházi, Juhász, Farkas. Csere: Kuti (liberó), Cserép, Vadász, Göczi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.