Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

spigott - 2024. április 20. 7:30

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

Kép: DO-archív

Az utóbbi hetek jobb eredményei után sajnos nem tudta borítani a papírformát, s 4-0-s vereséget szenvedett a listavezető Iváncsa otthonában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat legutóbbi fordulójában. Ez, valamint a vetélytársak pontszerzései sajnos azt jelentették, hogy együttesünk visszacsúszott a tabella utolsó helyére, s mivel már csak hat forduló van hátra a bajnokságból, így óriási hajrát kell nyitnia ahhoz, hogy ne essen ki a harmadosztályból.

A feladat tehát nem egyszerű, de azért nem is megoldhatatlan, mert még a tizedik helyezett Gárdony is mindössze négy ponttal áll jobban együttesünknél. Ráadásul a hátralévő hat találkozóból négyet közvetlen riválisaik ellen vívhatnak meg labdarúgóink, így továbbra is saját kezükben van a sorsuk, ugyanis ha ezeken végre győzelmeket aratnak, úgy elkerülhetik az osztályváltást.

Éppen ezért is lesz kiemelten fontos focistáink következő összecsapása, melyet Fehérvár FC II. ellen játszanak le vasárnap délelőtt tizenegy órától. A fehérvári fiatalok öt győzelemmel, öt döntetlennel és tizennégy vereséggel állnak a tabella utolsó előtti helyén, mindössze egyetlen ponttal megelőzve Dobos Barna alakulatát, vagyis mindkét gárda számára komoly jelentőséggel bír a találkozó.

Az Iváncsa elleni meccset megelőző három találkozón mindössze egyetlen gólt kaptak labdarúgóink, s a stabil védekezésre ezúttal is óriási szükség lesz, ám támadásban muszáj lesz előrébb lépnie a gárdának ahhoz, hogy sikerrel vegye az előtte álló akadályt, s életben tartsa harmadosztályú reményeit.

A rovat további hírei: Sport

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.