Nyolc között az ifik

spigott - 2024. április 29. 12:30

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Kép. DO-archív

Mivel a középszakasz felsőházát a hetedik helyen fejezte be, így kvalifikációs mérkőzést kellett vívnia a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapatának ahhoz, hogy bejusson a rájátszás legjobb nyolc együttese közé. Fiataljainknak ehhez az alsóház második helyezettjét, a Polo Sport Club csapatát kellett legyőznie a Fabó Éva Sportuszodában vasárnap este fél héttől, s mivel a két gárda eddigi mérkőzéseit 23-12-re és 15-4-re a mieink nyerték, így a papírforma alapján nem okozhatott gondot a továbbjutást jelentő siker megszerzése.

Pierre Mahieu alakulata azonban kissé lassan kezdett, így az első felvonást némi meglepetésre elvitték 3-2-re a vendégek, s bár fiataljaink a második etapban gyorsan fordítani tudtak, a fővárosiak sem akartak leszakadni (5-5). A félidő hajrájában sikerült két góllal meglépnie a DFVE gárdájának, s ezt az előnyt a nagyszünetig meg is tartották vízilabdázóink (8-6).

A térfélcsere után viszont átrobogtak ellenfelükön a dunaújvárosi ifik, akik a harmadik negyedben kiválóan támadtak, s mivel védekezésük is jól működött, így ezt az etapot 8-1-re megnyerve döntötték el a találkozót (16-7). A záró negyedben nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, de 7-5-re ezt is behúzták a mieink, akik végül 23-12-es győzelemmel jutottak be a negyeddöntőbe, ahol a Ferencváros lesz az ellenfelük.

DFVE – Polo SC 23-12 (2-3, 6-3, 8-1, 7-5)
Gólszerzőink: Kardos Laura 8, Kardos Dominika 6, Cuk Elena 3, Pasti Szvetlana 2, Erdélyi Janka 2, Bálint Lara Kitti 1, Molnár Luca Sára 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.