Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Sándor Frigyes Zeneiskola: koncertözön itt is, ott is, de még amott is!

Öcaline - 2024. április 9. 16:00

Három nap, három hangverseny – ráadásul széles műfaji palettán: remek koncertek egész sorával várja a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Zeneiskola csütörtökön, pénteken, majd szombaton is! Gazdag kínálat máris itt!

A tavaszi szünet után turbóra kapcsol a zenegép, három koncerttel is kirukkol a Sándor Frigyes Zeneiskola, tudatta a DO-val Koós-Balázs Eszter, az intézmény munkatársa, valamint Szmodics László, a Zenélő Cukrászda című sorozat ötletgazda-főszervezője.
Az első állomás a Jazz Café című kezdeményezés lesz, amelynek ezúttal is a Szent Pantaleimon iskola ad otthont április 11-én, csütörtökön délután. A program első részében a zeneiskola tanári formációja mutatkozik be, majd Szabó Attila bandái muzsikálnak, majd közönség elé lépnek Müller Tamás formációi is. A koncert utolsó felvonásaként a Swing Some együttes mutatkozik be. A Jazz Café műsora 17 órakor kezdődik – szeretettel várják a műfaj híveit.
Az elmúlt alkalmak többségéhez híven szintén az intézmény hangszeresei lesznek a főszereplői a Zenélő Cukrászda következő koncertjének: április 12-én, pénteken 18 órakor az évad 11. bemutatójának tapsolhat a közönség. A Sándor Frigyes zeneiskola növendékei közül ezúttal Balogh Zoltán András művésztanár csapata mutatkozik be – a rézfúvós brigád mesterük irányításával és közreműködésével lép színre a Jakó Vasmű úti bázisán. A repertoárban jazz klasszikusok csendülnek fel – a muzsikusok több formációba rendeződnek majd; a remek muzsika mellett a jó hangulat is garantált, mindenkit szeretettel várnak.
Végül, de közel sem utolsósorban következzen egy különleges koncertélmény ígérete: a Csellómánia hegedűvel fűszerezve című hangversenynek a zeneiskola kamaraterme ad otthont április 13-án, szombaton 15 órától. A bemutató érdekessége, hogy több szálon is kötődik az intézményhez a fellépő fiatalok révén. Róka Lilla például a zeneiskolában tanul zongorázni, de hegedülni Budapestre jár, Szászné Réger Judithoz, a Józsefvárosi Zeneiskolába.
A másik fiatal Csákvári Emma, aki a zeneiskola hegedűtanára, Pomposné Zelena Erzsébet unokája – ám az ő hangszere a cselló. A Zeneakadémia Bartók Béla Konzervatóriumában tanul muzsikus társaival együtt, akik most felkérésünkre hozzák Dunaújvárosba csodás produkcióikat. Az ő felkészítő tanáruk Kardosné Kemény Krisztina. A koncerten többek között Goltermann, Szokolovszkij, Hacsaturján és Mozart szerzeményei csendülnek fel, de Pomposné Zelena Erzsébet és Csákvári Emma egy meglepetés vendéget bevonva egy közös produkcióval is készülnek.

Gazdag műsor, tehetséges fiatalok – mindhárom bemutatóra szeretettel várják az érdeklődőket!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: móriczos minifesztivál a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: móriczos minifesztivál a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 19.

Az eseménysorozatról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése. Móricz 70 címmel különleges  kiállítás nyílt, egyúttal minifesztivál kezdődött a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a muzsikával bőven spékelt eseményből igazi zeneünnep  kerekedett. Hangkép.

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

2024. máj. 18.

Fontos eseményekre készült a héten a Sándor Frigyes Zeneiskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A sorozat első állomásaként kakaókoncertekre várták a város ovisait, majd az általános iskolák fiatal növendékei előtt mutatkozott be az intézmény. Hangkép.

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 16.

Jeles vendéggel folytatódott az Utószó irodalmi antológia sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben. A kötetbemutató keretében Gyöngyössy Csaba beszélgetőpartnere ez alkalommal Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező volt. Hangkép.

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán.