Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

doszerk - 2024. április 23. 18:01

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

A Dunaújvárosi Acélbikák következő szezonját négy olyan szakember neve fogja fémjelezni, akik több szállal is kötődnek szeretett klubunkhoz, játékosként és szakemberként megállták már a helyüket, ismerik a bajnokságot, rálátásuk van a jelenlegi utánpótlás helyzetére, sikeréhesek és remekül feltalálják magukat a honi jégkorong világában, derült ki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak mai közleményéből, melyből megtudhattuk, hogy a DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, a másodedzői feladatokat Revák Zoltán és Hetler Ádám látja el, míg a kapusok munkájáért Pinczés Bendegúz felel majd.

Somogyi Balázs neve nem ismeretlen a jeges társadalom számára. Itt kezdte, s itt is fejezte be játékos pályafutását. Többszörös magyar bajnok, Erste Liga győztes és kupagyőztes, de díjait és elismeréseit még hosszasan sorolhatnánk. Soma legutóbb még amellett, hogy Erste keretünk kapitánya volt, már az utánpótlásunkban is jeleskedett. Az Acélbikák U16-os csapatával negyedik helyezésig jutott elsőéves edzőként. Most pedig, mint felnőtt vezetőedző, talán élete egyik legnagyobb kihívása előtt áll.
– Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy edző szeretnék lenni. Tavaly megkaptam a lehetőséget az U16-os csapatnál és észrevettem magamon, hogy nagyobb  lelkesedéssel és több energiával csinálom mint a játékos pályafutásom. Éreztem, hogy most kell meghozni a döntést és váltani kell. Volt egy elképzelésem amit a vezetőséggel és a kollégákkal megosztottam és végül bizalmat szavaztak nekem. Nagyon fontos volt számomra, hogy együtt tudjak dolgozni Revák Zoltánnal és Hetler Ádámmal, akiktől nagyon sokat tudok tanulni és a tapasztalatok alapján ki tudjuk egészíteni egymást. Szeretném átadni azt a fajta mentalitást a játékosainknak, amit én képviseltem a pályán. Keményen fogunk dolgozni, hogy elérjük a céljainkat és a klubhoz méltó eredményt érjünk el. Köszönöm a bizalmat a klubvezetés részéről, megtiszteltetés, hogy ilyen nagy múltú csapatnak lehetek a vezetőedzője. Mindent megteszek, hogy újra sikeresek legyünk!

Revák Zoltán sem új név Dunaújvárosban. A két esztendeje visszatért, magyar bajnoki címmel büszkélkedő szakember eddig, mint klubunk és utánpótlásunk szakmai vezetője dolgozott, de az elmúlt évben már, mint másodedző is segítette Niko Eronen munkáját 2024/2025-ben ismét a kispadon számítanak rá, ahol a meglévő szakmai koordinátori munkája mellett, mint Somogyi Balázs edzőpárja kap szerepet a felnőtt játékosok irányításában.
– Az elmúlt évben az utánpótlás szakmai munkája mellett a felnőtt csapat mindennapi életébe is bekapcsolódtam. Elég sűrűre sikeredett így a szezon számomra, mégis örülök és megtiszteltetés, hogy ismét felkérést kaptam a másodedzői poszt betöltésére. Ám ezúttal egy fiatal kolléga mellett, aki eddig mint játékos és mint utánpótlás edző bizonyított az egyesületnél. Somával egy új irányt vehet Erste Ligás csapatunk. Mindenben a segítségére leszek, hogy felnőtt edzőként is megállja a helyét.

Képek forrása: DAB/Anda Fábián

Szintén másodedzői szerep hárul Hetler Ádámra is, aki az elmúlt évben csatlakozott az Acélbikák kötelékéhez. A 40 esztendős szakember játékosként megjárta az Újpest, valamint a Tisza Volán MTK csapatát, utánpótlás edzőként pedig az MTK, a Vasas, a Győr és a Lehel HC fiataljait pallérozta. 2023-ban igazolt az Acélbikákhoz, ahol a DAB U18 és U21-es csapatát vezette, valamint szerepe volt abban is, hogy több fiatal megkapja a lehetőséget az Erste Ligába való bemutatkozáshoz. A következő szezonban szintén e két korosztályért, valamint a fiatalok megfelelő integrációjáért felel mindamellett, hogy Somogyi Balázs egyik segítője lesz a felnőtt csapat élén.
– Nagyon örülök, hogy az U18 és U21 vezetőedzői posztja mellett az Erste csapat szakmai stábjában is dolgozhatom másodedzőként. A fő feladatom a fiatalok besegítése lesz a felnőtt csapatba és a Ligába. Mindemellett szeretnék Balázsnak a legnagyobb hasznára lenni, mind tanácsokkal, mind pedig a napi munkában. Remélem mind szakmailag, mind pedig emberileg ez egy erős team lesz. Az utánpótlásnál a tavalyi szezonban is remekül működünk együtt. Bízom benne, hogy ez a gyümölcsöző munka tovább folytatódhat.

A stáb nem lenne teljes egy új kapusedző nélkül, így Pinczés Bendegúz is csatlakozik a DAB edzői stábjához. A 25 éves, korábbi utánpótlás válogatott fiatal 2018-ban csatlakozott a Bikákhoz és négy szezonon át segítette felnőtt csapatunkat. Visszavonulása után a klub utánpótlásában folytatta pályafutását, ahol több korosztályban is sikeresen nevelte a keze alatt megforduló fiatal kapus tehetségeket. Az ő feladata lesz a felnőtt csapat, valamint mellette az utánpótlás csapatok kapusainak felkészítése.
– Először is szeretném megköszönni a vezetőségnek, illetve az edzői stáb tagjainak, hogy bizalmat szavaztak nekem és én is a felnőtt edzői stáb tagja lehetek majd a következő szezonban, mint kapusedző. Azt tudni kell rólam, hogy nagyon szeretem az új kihívásokat és szeretnék rengeteget tanulni majd a jövőben, ahogy természetesen az elmúlt években is tettem. Úgy gondolom Somával, Revával, Hetivel nagyon jó a kapcsolatunk és őket ismerve megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból és a játékosokból. Személy szerint már nagyon várom az új szezon kezdetét és kíváncsian várom, hogy mit tudok kihozni magamból is ebben az új feladatkörben.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.