Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

spigott - 2024. április 22. 7:30

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

A 2023/2024-es szezon utolsó mérkőzését játszotta a DKSE felnőtt röplabda csapata, mely az alsóházi tabellát vezető MEAFC ellen lépett pályára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban vasárnap este, s bár az összecsapásnak a miskolciak voltak az esélyesei, a mieink abban bíztak, hogy sikerül szépen búcsúzniuk az Extraliga ide küzdelmeitől.

Az első játszma elején egymás hibáiból éltek a felek, rengeteg volt a nyitott rontás, így 8-8-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor azonban nagyon beragadtak egy állásba fiataljaink, a következő kilenc pontból nyolcat a vendégek szereztek, s bár egyszer még sikerült visszajönni négy pontra, 13-17 után újra a MEAFC került fölénybe, mely végül 25-14-re be is húzta az első játékot.

A térfélcsere után 5-5-ig tudtuk tartani az ellenfél tempóját, de ekkor megint meglógott a nyitásban és védekezésben is remeklő ellenfél (6-11). Öt-hatpontos hátrányát 10-15-ig tartani tudta együttesünk, ám a véghajrá újra a vendégeké volt, akik Árvai jó nyitásai után megint elhúztak a DKSE-től, s 25-16-ra elvitték ezt a játszmát is.

Végh Zoltán felvételei

A harmadik felvonás lényegesen nagyobb csatát hozott, mert fiataljaink a tetemes hátrány ellenére sem adták fel a küzdelmet, s 14-15-ig szorosan ott loholtak ellenfelük nyomában. Egy kisebb hazai hullámvölgy alatt azonban megint ellépett a miskolci alakulat, mely 16-19 után már nem is engedte ki kezéből az irányítást, így 25-20-ra megnyerte a játékot, s ezzel együtt a mérkőzést is (0-3), így a DKSE röplabdázói a 12. helyen fejezték be az Extraliga idei kiírását.

DKSE – MEAFC-Peka Bau 0-3 (-14, -16, -20)

DKSE: Béres, Németh, Cserép, Kisházi, Gőczi, Peredi, Kuti (liberó). Csere: Makó, Vadász, Juhász, Papp, Farkas. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.