Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

spigott - 2024. május 6. 17:01

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Kép: DO-archív

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban igyekezett bravúrt elérni a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság véghajrájában. Fiataljaink a hetedik helyről vágtak neki ugyanis a középszakasz utolsó fordulójának, s ahhoz, hogy bejussanak hatos döntőbe, mindkét meccsüket meg kellett nyerniük, ám emellett azért is szorítaniuk kellett, hogy az előttük álló Szolnok mindkét találkozóját elveszítse.

A feladat első részét remekül megoldották az akadémisták, akik a nyolcadik helyezett Kaposvár ellen vágtak neki a legutóbbi játéknapnak, s bár az első három szett nagy küzdelmet és 2-1-es dunaújvárosi vezetést hozott, a negyedik játszmában már remekeltek a dunaújvárosiak, így magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak. A nap végén jöhetett a negyedik helyezett Kazincbarcika, mellyel szintén hatalmas küzdelmet vívtak röplabdázóink, akik a szettek véghajrájában sem inogtak meg, így mind a három játszmát behúzva örülhettek 3-0-s sikernek.

Sajnos ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy fiataljaink bekerüljenek az országos döntőbe, mert a Szolnok hiába kapott ki a harmadik MÁV Előrétől 3-1-re, a második helyezett Pénzügyőr ellen 3-0-s sikert arattak, aminek köszönhetően egy ponttal megelőzték a mieinket a bajnoki tabellán, így a DSE Röplabda Akadémia gárdája az 7-9. helyért folytathatja tovább a küzdelmeket.

Eredmények

DSE Röplabda Akadémia – Fino Kaposvár 3-1 (22, -23, 23, 14)
DSE Röplabda Akadémia – Kazincbarcika 3-0 (23, 23, 22)

DSE Röplabda Akadémia: Béres, Németh, Vadász, Kisházi, Göczi, Peredi, Cserép, Kuti, Herceg, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.