Szoros siker a felnőttek között

spigott - 2024. május 10. 12:30

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA-archív

Rangadó várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapatára az NB II-es felnőtt bajnokság legutóbbi fordulójában, ugyanis csütörtökön délután fél öttől idegenben, a mieinkkel azonos pontszámmal álló Budaörs U21-es együttesének otthonában léptek pályára kézilabdázóink. Törő Szabolcs alakulata remekül kezdett, korán megszerzett háromgólos előnyét egészen az első játékrész derekáig tartani tudta. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy az akadémisták játékában, de hiába jött fel 10-9-re a házigazda, gyorsan összekapták magukat fiataljaink, akik öt góllal megléptek ellenfelüktől, s ebből négyet meg is tudtak őrizni a félidei pihenőig (13-17).

A térfélcserét követően úgy tűnt, magabiztosan kézben tartják a meccsek kézilabdázóink, akik nemcsak tartották, hanem még növelni is tudták fórjukat, s a 42. percben már 16-10-es vezetésnek örülhettek. A vendéglátók azonban nem adták fel a küzdelmet, nagy hajrát nyitottak, s az 56. percben minimálisra csökkentették hátrányukat, így újra teljesen nyílt lett a mérkőzés (28-29). Az utolsó percekre Megyeri találataival lógott meg újra hárommal a DKKA, s hiába jött vissza megint egyre a Budaörs, tovább már nem jutott, így akadémistáink végül 32-31-es győzelemmel hozták haza a pontokat, amivel feljöttek az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházának második helyére.

Budaörs U21 – DKKA U21 31-32 (13-17)
Gólszerzőink: Borhy Sára 4, Fehér Luca Blanka 4, Maurer Lili 3, Vas Kitti 3, Megyeri Bodza Zsuzsanna 3, Mikó Luca 3, Berki Zsófia Lujza 3, Badacsonyi Edina 2, Dobos Hanna 2, Faragó Kira 2, Bruzsa Lili 1, Deli Anna 1, Csökmei Réka 1.

A rovat további hírei: Sport

Kispályás foci: egy ide, egy oda

Kispályás foci: egy ide, egy oda

2024. jún. 03.

Egy kétgólos győzelem mellett egy hasonló arányú vereséggel zárta legutóbbi meccseit a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus csoportjában.

Második hely az alsóházban

Második hely az alsóházban

2024. jún. 02.

Magabiztos, hétgólos győzelemmel zárta az NB II-es felnőtt bajnokság idei kiírását a DKKA U21-es női kézilabda csapata.

Értékes bronz az ifik között

Értékes bronz az ifik között

2024. jún. 02.

Több döntős helyezés mellett egy bronzéremnek örülhettek a DKSE kajak-kenusai a Szolnokon megrendezett ifjúsági válogatón.

Mazzag Dániel Dunaújvárosban

Mazzag Dániel Dunaújvárosban

2024. jún. 01.

A 28 esztendős center a DEAC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Visszavágott az éllovas

Visszavágott az éllovas

2024. jún. 01.

A Kemi-Ker elleni kétgólos győzelemmel lépett újabbat a bajnokság megnyerése felé a Karmacsi Autó gárdája a kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

DSTV: sárkányok a vízen

DSTV: sárkányok a vízen

2024. máj. 31.

A mozgalmas hétvégi programsor egyik érdekes állomása volt a Dragon Steel SE sárkányhajósainak kitelepülése. Az egyesület autentikus helyszínen, a vízparton mutatta be a sárkányhajózás varázsát – egyébként rájuk is büszkék lehetünk, nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok képzésére, és továbbra is sok-sok éremért szállnak harcba. Hangkép.

Biztosan vezet a Fejó-Therm

Biztosan vezet a Fejó-Therm

2024. máj. 31.

Két sima és egy szoros meccset hozott eddig a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának hetedik fordulója a DLSZ Arénában.