Újra egy jó ügyért futnak

spigott - 2024. május 8. 12:30

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Újabb remek kezdeményezéssel rukkol elő a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből - Dunaújvárosért! akciócsoportja, mely immáron hatodik alkalommal rendezi meg a "Jót, Fut a Város – Dunaújváros!" elnevezésű jótékonysági sportrendezvényét május 18-án, szombaton.

Kulcs a kommunikáció

Az eseménnyel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők és a támogatók a Móra iskolában kedden délután, s a helyszín egyáltalán nem volt véletlen, ugyanis idén az intézményt támogatják a jótékonysági futással abban, hogy tanulóiknak kommunikációs és specifikus fejlesztő eszközöket tudjanak vásárolni, árulta el Alpekné Major Valéria, a Móra iskola igazgatója.

– Végtelenül nagy örömmel vettük a hírt, hogy mi lehetünk a támogatottjai a rendezvénynek. Alaposan átbeszéltük, hogy miként tudnánk elkölteni azt az összeget, amire számíthatunk, s egy jó kétórás egyeztetés után rá is jöttünk, mi az a pont, amiben nekünk most támogatás kell. Amit végül kiválasztottunk, az egy kommunikációt segítő szoftver, ami az eszközcsoport központja, s az e köré tartozó nyomtatókat, laminálókat, fóliákat, az autisták számára nagyon fontos időmérő eszközöket kértünk a jótékonysági támogatás keretében, s nagy öröm számunkra, hogy úgy tűnik, minden kérésünk megvalósulhat.

Színes programokkal várnak mindenkit

A folytatásban a szervezők részéről Tóth Imre, a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának tagja, a Carissa SE elnöke, a támogatók részéről Takács Eszter a Raiffeisen bank helyi fiókvezetője, Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak sportigazgatója, Pavleszek Ildikó, a Duna Plazma marketing vezetője osztották meg gondolataikat a rendezvényről, s biztattak mindenkit arra, hogy vegyenek részt a jótékonysági futáson. Deme Zsuzsannától, a Móra iskola gyógypedagógusától azt tudhattuk meg, miben adhatnak számukra segítséget a megvásárolt eszközök, míg Németh Miklós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági osztályának vezetője arról biztosított mindenkit, hogy a rendőrség szokás szerint magas színvonalon látja majd el a rendezvény biztosítását.

A Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport vezetőjétől, Petrás Gábortól már a pontos programot és az útvonaltervet is megtudhattuk, illetve azt is, hogy már most, másfél héttel a jótékonysági futás előtt közel egymillió forintot sikerült összegyűjteniük a kért eszközök megvásárlására.

A "Jót, Fut a Város – Dunaújváros!" menetrendje

08:00 óra Nevezés / Regisztráció
08:30 óra Csapó Nóra fitness edző- rehabilitációs szakember - különböző mozgásformák bemutatása
09:00 óra Ovi futás (500 m)
09:10 óra Ovi Futás ajándékozás a színpadon – frissítőcsomag (banán, csokoládé, ivólé)
09:25 óra Megnyitó (Alpekné Major Valéria – Fővédnök, KGYD képviselője)
09:30 óra Közös bemelegítés Csapó Nóra fitness edző segítségével
09:40 óra Start 4 Km-es táv
09:52 óra Start 2 Km-es táv
10:10 – 10:20 óra Beérkezés (frissítők: alkoholmentes sör, ásványvíz, müzli)
10:35 óra Díjak átadása (Alpekné Major Valéria – Fővédnök, KGYD képviselője, Németh Kitti a Decathlon Áruház Igazgatója)
10:50 óra Tombolahúzás
11:20 óra Jótékonysági akció végeredményének bejelentése
11:25 óra Zárás

A jótékonysági futás útvonala

Ovi futás (500 m): Városháza tér – Máltai Szeretetszolgálat játszótér - Városháza tér

2 km: Városháza tér – kis Vasmű út – Kohász utca – Panoráma út - Felső Duna- parti sétány – Városháza téri sétány – Városháza tér

4 km: Városháza tér – kis Vasmű út – Kohász utca – Panoráma út – Felső Duna- parti sétány - Berzsenyi Dániel út – Batsányi János utca – Október 23. tér - Városháza tér

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.