Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

spigott - 2024. május 8. 7:30

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Kép: DO-archív

Nem nyújtott jó teljesítményt a bajnoki bronzcsata első, dunaújvárosi felvonásán a DFVE női vízilabda csapata, így az összeszedetten, fegyelmezetten és hatékonyan játszó egriek 10-5-re legyőzték Vad Lajos együttesét vasárnap délután, s ezzel előnybe is kerültek a két nyert mérkőzésig tartó párharcban. Sok ideje nem maradt női vízilabdázóinknak a sebek nyalogatására, ugyanis ma már újra összemérik egymással erejüket a felek, ám ezúttal Egerben ugranak medencébe a csapatok, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy maradjon esélyük a bajnokság harmadik helyének megszerzésére.

A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen a megoldása, "mindössze" arra lesz szüksége a mieinknek, ami a vasárnapi meccsen hiányzott, vagyis csapatként, egymásért is küzdve kell játszaniuk az első perctől az utolsóig, árulta el Horváth Brigitta az első összecsapás után. Az egriek persze arra készülnek az este fél hétkor kezdődő találkozón, hogy lezárják a párharcot, így izgalmas, nagy csatára számíthatnak a meccsre kilátogató drukkerek, ám amennyiben kihozzák magukból a maximumot vízilabdázóink, úgy visszahozhatják Dunaújvárosba ellenfelüket.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.