DUMAÚJVÁROS
Dunaújváros Online
 
Dunaújváros Online
Kezdőlap » Törzsasztal » Vitafórum » Dunaujvárosi kórház  () 2 minősítés
Dunaujvárosi kórház [#265353 számú üzenet] 2005. március 4. 11:55 Következő üzenet
csofy jelenleg offline csofy  Hungary
Üzenetek: 8
Regisztrált 2005. március 4.
 újonc újonc
A Dunaujvárosi kórház honlapján olvasható egy érdekes hozzásólás, ér
ezen az oldalon legalul:
http://www.pantaleon.hu/nuke/modules.php?name=News&file=article&sid=112

Hozzászólás az "ÉRTÉKELÉS I. - FŐIGAZGATÓ" íráshoz;
Tisztelt Főigazgató Úr!

Az átvilágítási anyaghoz írt válaszából kiderül hogy Ön félreértette a feladatot, Ön tévedésben van, fordítva ült a lóra. Nem Önt bízták meg az Ön elöljárói Szöllősi úr átvilágításával, -hanem éppen ellenkezőleg- Szöllősi úr cége kapta a feladatot a kórház és a vezetés átvilágítására. Az átvilágítási anyag megszámlálhatatlan szabálytalanságot, törvénytelenséget, hibás vezetői tevékenységet tár fel. Az Ön alacsony színvonalú, ferdítésektől és csúsztatásoktól, tudatlanságtól hemzsegő válaszában, Ön minden oldalon primitív módon Szöllősi urat próbálja lejáratni, szakértelmét kétségbe vonni. Válaszából egyértelmű, hogy korrekt szakmai érveket nem várhatunk Öntől, Ön erre képtelen,maradjunk tehát a személyeskedésnél, melyhez jobban ért mint a vezetéshez, nézzük az Önt személyében érintő dolgokat:
--a hivatkozott 3 diplomája közül melyik jogosítja fel Önt, hogy mint kórház főigazgató BT-t alapítson MEDINFORM 96 néven, és saját magát alkalmazza, és mint vezető, saját cégének fizessem a közpénzből. Ugye nem elég a főigazgatói fizetés és az egyéb jövedelmek? Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?

--a hivatkozott 3 diplomája közül melyik jogosítja fel Önt, és szaktársait hogy pénzt fogadjon el (harcoljon ki) a kórház ügyfeleitől, a betegektől? Mi az Ön véleménye a beteg, kiszolgáltatott emberek lenyúlásához? Mit tesz ellene?Talán Ön is pénzes borítékkal a kezében megy pl.az önkormányzathoz ügyet intézni? Ugye tudja, hogy ezért nálunk fejlettebb országokban börtön jár. Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?

--az Ön főigazgatói tudomásával, engedélyével több beosztottja olyan magán rendelést folytat, ami természetesen ütközik a főállási tevékenységével, a kórház ügyfeleit irányítják át a magánrendelőbe, sokszor össze keverve a kórházat a magánrendelővel. Itt természetesen nem adnak számlát.Ha szükséges a műszeres diagnosztika, azt az OEP pénzén végeztetik a kórházban, de a pacienstől felvett pénz a zsebbe vándorol. Az APEH fut a pénze után, a nemzetközi korrupciós besorolásunk rossz az Önök szaktársai miatt. Ezzel Ön egyet ért? Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?

Tehát milyen vezető Ön főigazgató Úr? A fentiek alapján alkalmas Ön itt Európában vezető állás betöltésére?

Mivel kérdéseim közérdekűek, a választ a honlap nyílt oldalain várom. Levelem közléséhez hozzájárulok, ha válasz nem érkezik, más fórumhoz fordulok.

üdvözlettel. K. G.
Dunaujvárosi kórház [#268216 számú üzenet] 2005. március 9. 16:02 Előző üzenetKövetkező üzenet
KG jelenleg offline KG  Hungary
Üzenetek: 2
Regisztrált 2005. március 9.
 újonc újonc

Tisztelt Dr Máté-Kasza László Főigazgató Úr!

Köszönöm hogy reagált 2005. febr 21.-én kelt Önhöz intézett nyílt levelemre.
Néhány egyszerű kérdést intéztem Önhöz, de csak az egyikre reagált - szértődöttségének hangot adva, és nem tárgyszerűen.

Felidézném tehát a kérdéseimet, és várom a válaszát, melyre - higgye el nekem - tényleg kíváncsi vagyok.

1./--a hivatkozott 3 diplomája közül melyik jogosítja fel Önt, hogy mint kórház főigazgató BT-t alapítson MEDINFORM 96 néven, és saját magát alkalmazza, és mint vezető, saját cégének fizessem a közpénzből. Ugye nem elég a főigazgatói fizetés és az egyéb jövedelmek? (ha bizonytalan ennek a kérdésnek büntetőjogi és erkölcsi megitélésében, kérem forduljon szakértőhöz)
Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?

2./--a hivatkozott 3 diplomája közül melyik jogosítja fel Önt, és szaktársait hogy pénzt fogadjon el (harcoljon ki) a kórház ügyfeleitől, a betegektől? Mi az Ön véleménye a beteg, kiszolgáltatott emberek lenyúlásához? Mit tesz ellene?Talán Ön is pénzes borítékkal a kezében megy pl.az önkormányzathoz ügyet intézni? Ugye tudja, hogy ezért nálunk fejlettebb országokban börtön jár.( ! )
Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?

3./--az Ön főigazgatói tudomásával, engedélyével több beosztottja olyan magán rendelést folytat, ami természetesen ütközik a főállási tevékenységével, a kórház ügyfeleit irányítják át a magánrendelőbe, sokszor össze keverve a kórházat a magánrendelővel. Itt természetesen nem adnak számlát.Ha szükséges a műszeres diagnosztika, azt az OEP pénzén végeztetik a kórházban, de a pacienstől felvett pénz a zsebbe vándorol. Az APEH fut a pénze után, a nemzetközi korrupciós besorolásunk rossz az Önök szaktársai miatt. Ezzel Ön egyet ért?
Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?

Többször visszatér a kérdésem melyen Ön megsértődött: "Tud mondani..." , - Ön mint széles látókörü ember, ezt a kérdést érti és bizonyára meg tudja ítélni - kérem hogy válaszoljon IGENnel vagy NEMmel.

4./Tehát milyen vezető Ön főigazgató Úr? A fentiek alapján alkalmas Ön itt Európában vezető állás betöltésére?

Tehát tisztelt Főigazgató Úr , kérem hogy ne vonuljon fedezékbe , ne keressen olcsó kifogásokat a válasz megtagadására, álljon ki, vagy tagadja meg tetteit, melyekre az első három pont utal. És mivel kérdéseim közérdekűek, a választ a honlap nyílt oldalain várom. Levelem közléséhez hozzájárulok, ha válasz nem érkezik, más fórumhoz fordulok.

Üdvözlettel : K. G.
Dunaujvárosi kórház [#269740 számú üzenet] 2005. március 11. 15:21 Előző üzenetKövetkező üzenet
cseppocsi1 jelenleg offline cseppocsi1  Hungary
Üzenetek: 419
Regisztrált 2004. február 19.
 veterán veterán
Úgy látom ebből csak nagy-nagy hlgatás lesz:-)))
Dunaujvárosi kórház [#270874 számú üzenet] 2005. március 14. 13:22 Előző üzenetKövetkező üzenet
csofy jelenleg offline csofy  Hungary
Üzenetek: 8
Regisztrált 2005. március 4.
 újonc újonc
Nyílt levél a Dunaújvárosi Kórház Főigazgatójának
Tisztelt Dr. Máté-Kasza László Főigazgató Úr!

Hozzám intézett 2005. márc. 09.-én kelt levelében Ön értésemre adja, hogy hajlandó lenne
részt venni "értelmes, élőre mutató párbeszédre, amelynek nem célja egymás lejáratása és alaptalan rágalmazása" Ami az "alaptalan rágalmazásokat" illeti, egyetértünk, nincs helyük a közéletben! De, tisztelt Főigazgató úr, nézzük sorra az Önhöz intézett 4 kérdésem mindegyikét, hogy van -e bennük alaptalan állítás!
1./ A kórház átvilágítási jegyzőkönyve feltárja az Ön által alapított MEDINFORM 96. BT. szerepét. Ön, hogy mint kórház főigazgató BT-t alapított MEDINFORM 96 néven, majd saját BT.-jét alkalmazta mint főigazgató, és a saját cégének fizetett a közpénzből. Ugye nem elég a főigazgatói fizetés és az egyéb jövedelmek? A fentieket Őn is elismerte, nevetségesen hívatkozva az orvoshiányra. (ha bizonytalan ennek a kérdésnek büntetőjogi és erkölcsi megítélésében, kérem, forduljon szakértőhöz). Ez tehát nem volt alaptalan állítás!
2./ Kérdeztem Önt, hogy a hivatkozott 3 diplomája közül melyik jogosítja fel Önt, és szaktársait hogy pénzt fogadjon el (harcoljon ki) a kórház ügyfeleitől, a betegektől? Mi az Ön véleménye a beteg, kiszolgáltatott emberek lenyúlásához? Ugye, teljesen világos, hogy ezek nem önkéntes „hálálkodások”, hanem kikényszerített pénzek! Mit tesz ellene? Talán Ön is pénzes borítékkal a kezében megy pl.az önkormányzathoz ügyet intézni? Ugye tudja, hogy ezért nálunk fejlettebb országokban börtön jár.( ! ) Nos tehát, így van ez, vagy nem így van?
3./ Állítottam, hogy az Ön főigazgatói tudomásával, engedélyével több beosztottja olyan magán rendelést folytat, ami -természetesen- ütközik a főállási tevékenységével, a kórház ügyfeleit irányítják át a magánrendelőbe, sokszor összekeverve a kórházat a magánrendelővel. Itt - természetesen- nem adnak számlát. Ha szükséges a műszeres diagnosztika, azt az OEP pénzén végeztetik a kórházban, de a pacienstől felvett pénz a zsebbe vándorol. Az APEH fut a pénze után, a nemzetközi korrupciós besorolásunk rossz az Önök szaktársai miatt. Ezzel Ön egyet ért? Talán tagadja hogy ez igaz, hogy működik ilyen fajta magán rendelés? Ugye ez sem alaptalan állítás?
Többször visszatér a kérdésem melyen Ön megsértődött:
"Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ilyen mély erkölcsi szinten állnak?
, - Kérem, hogy válaszoljon IGENnel vagy NEMmel. Tud mondani itt magyarországon még egy szakmát melynek képviselői ennyire gyakran és hatékonyan tartják a markukat, ekkora összegeket vágnak illegálisan zsebre? Kissé komikus Öntől hallani, hogy védelmébe veszi a becsületes, humánus és szakmáját magas színvonalon művelő egészségügyi dolgozókat. Pont Ön teszi ezt? A fenti három kérdésben rejlő állítások természetesen csak az orvosokra vonatkoznak, és közülük sem mindenkire, csak azokra, akik az első három pont legalább egyikében érintettek.
4./Tehát milyen vezető Ön főigazgató Úr? A fentiek alapján alkalmas Ön itt Európában vezető állás betöltésére?
Üdvözlettel: K. G.
Dunaujvárosi kórház [#288063 számú üzenet] 2005. április 12. 23:29 Előző üzenetKövetkező üzenet
SLAYER jelenleg offline SLAYER  Hungary
Üzenetek: 1323
Regisztrált 2005. március 28.
Lakhely: A VÁROS
 nagymester nagymester

Szerintem az igazgató úr megsértrődött és nemfog valászolni jusztsem akár egy dacos gyerek.


Minél több embert ismerek,annál jobban szeretem a kutyáma
Dunaujvárosi kórház [#295167 számú üzenet] 2005. április 23. 16:46 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Bocsánat, de én üzenném a Főigazgató Úrnak, hogy a sebészeten voltam, és egy doki név szerint valamilyen Róbert. Talán Haali, vagy Halali, vagy Halai? Már nem tudom, de nagyon kedves volt velem, és egyáltalán nem érzetm, hogy azért tenné, mert pénzt vár tőlem. Egyszerűen emberséges volt velem. Köszönöm Neki. Bárcsak minden doki ilyen lenne, nem félnék orvoshoz menni. Smile Mégegyszer: Köszönet! Smile


"Az álarcból, ahogy múlik az idő, arc lesz!"
(Yourcenar)
//href.hu/x/fkkt
Dunaujvárosi kórház [#295439 számú üzenet] 2005. április 23. 21:38 Előző üzenetKövetkező üzenet
SLAYER jelenleg offline SLAYER  Hungary
Üzenetek: 1323
Regisztrált 2005. március 28.
Lakhely: A VÁROS
 nagymester nagymester

Még itt a kórházban emberek dolgoznak addig lesznek kapzsik pénzéhesek,és lesznek szerények lelkiismeretesek is.


Minél több embert ismerek,annál jobban szeretem a kutyáma
Dunaujvárosi kórház [#298810 számú üzenet] 2005. április 29. 08:27 Előző üzenetKövetkező üzenet
Fiona jelenleg offline Fiona  Hungary
Üzenetek: 69
Regisztrált 2005. április 27.
Lakhely: Végre e város!
 félprofi félprofi

Szerintem nem minden Doki pénzéhes. Én pl: A Reiter dokihoz járok a nőgyógyászatra és csak ő az egyedüli aki emberséges és nem is pénzéhes. A kisfiammal pedig rendszeresen kell járnom a gyerek osztályra és akivel ott megvagyok elégedve az a Sipos Edit főorvosnő.


Nincsenek tökéletes emberek. Csak tökéletes pillanatok!
Dunaujvárosi kórház [#299488 számú üzenet] 2005. április 30. 16:16 Előző üzenetKövetkező üzenet
SLAYERNÉ jelenleg offline SLAYERNÉ  Hungary
Üzenetek: 1
Regisztrált 2005. április 30.
Lakhely: Sajna a város még mindi...
 újonc újonc
Nincsenek tökéletes emberek, mindenki hibázhat. Beleértve az orvosokat is. De számunkra a végeredmény volt a fontos. Hogy a kisfiam éppen és egészségesen megszületett komplikációk nélkül. Egy nagy szakmai tudású szülésznő segítségével. Kinek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!KÖSZÖNJÜK ÉVIKE
Dunaujvárosi kórház [#300308 számú üzenet] 2005. május 2. 08:40 Előző üzenetKövetkező üzenet
Fiatal Kék Sárkány jelenleg offline Fiatal Kék Sárkány  Hungary
Üzenetek: 903
Regisztrált 2004. szeptember 16.
 mester mester
CSak az a baj hogy, 1 pozitív példára. Legalább 10 negatív, elrettentő példa jut. Ez a saját tapasztlatom.
Dunaujvárosi kórház [#302682 számú üzenet] 2005. május 5. 09:35 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Na, én ma voltam szemészeten! A kórházba mentem, mert arra gondoltam, ott van annyi orvos, talán egy megszán, és megnézi a szemet, ír rá valami cseppeket.
*mert ugye a rendelőbe időpontot kell kérni!Nekem meg arra nincs időm,hogy várjak. Mer azért a betegekben is van ám hiba!*

A kórházban is nagyon sokan voltak, többnyire pizsamások, én álldogáltam ott civilben a sok pizsamás között. Meglátott egy doki, aztán behívták a betegeket, én meg csak álltam, a doki visszajött, aztán megint rámnézett, megmosta a kezét, aztán megint rámnézett, végül odajött hozzám. Megkérdezte, hogy mi a panaszom? Én meg nagyon elszontyorodva mondtam, hogy fáj a szemem.Erre ő azt mondta, hogy menjek utána. Bementünk egy sötét szobába! Smile Már nem fogok félni,ha szemészetre kell mennem a jövőben. A fülészetre is így kerültem be. Mindenhol rendesek és emberségesek voltak velem. Smile Köszönet Nekik! Smile


"Az álarcból, ahogy múlik az idő, arc lesz!"
(Yourcenar)
//href.hu/x/fkkt
Dunaujvárosi kórház [#309753 számú üzenet] 2005. május 15. 09:54 Előző üzenetKövetkező üzenet
kékszemü jelenleg offline kékszemü  Hungary
Üzenetek: 202
Regisztrált 2005. február 19.
 profi profi

Sziasztok!
Ki, hogy védi vagy szidja a korházi orvosokat és dolgozókat az a maga véleménye és lehet,hogy az utolsó alkalommal ez történt vele.Ő ebből állapít meg valamit valakiről vagy magáról a kórházról vagy másoktól ezt hallotta.. Sajnos, nem sajnos, Ott is emeberek dolgoznak, méghozzá nem a legcsodálatossab körülmények között,. Ez érthető tárgyi eszközre és személyekre is , ki hogy gondolja. És mivel emberek, nekik is van családi életük, lelkük, rossz napjaik és jó napjaik. Őket is becsapják , hazudnak, szinészkednek a betegek. Nekik is vannak konfliktusaik egymással, mint minden más emberi kapcsolatban. Mi városunk talán jó kórházzal rendelkezik és emberanyaggal is. Van egy K-klinikánk is ahova szintén kimehetünk. Más városok örülnének ha már egy olyan kis kóházzal is rendelkeznének,mint a klinika. Biztos vannak gyengébb orvosaink is ami nem azt jelenti hogy nem jó a tudása, hanem ez egy kisváros, így hála a jó égnek nem minden betegség található meg, zsákszámra . Emiatt nem minden betegséget tudnak pontosan diagnosztizálni, mert egy - két tünet sok száz betegséghez is tartozhat. Lásd pl egy lázat. Én egy egyetemi tanár ismerősömtől hallottam, hogy bizony ő azt tanítja a hallgatóknak legyenek egy kicsit mindig lojálisak.( és nem patológia a szakterülete Smile )
Én sportoló létemre annyit láttam a korházakat, és egy táskát megtudok tölteni zárójelentéssel. De bárhova mentem segítőkészek és normálisak voltak velem az orvosok és az ápolók. Talán azért, mert úgy áltam én is hozzájuk. Ha úgy viselkedtem volna, hogy csak velem foglalkozzon mindenki, mert csak én vagyok a beteg, alkaratoskodtam volna, hogy már pedig én tudom mi a bajom Úgy nem csak azm orvosok,ápolók, de mi magunk betegek sem viseljük az olyan fazont.
Tudom magamról én sem vagyok, jó beteg én mütét közben vagyok nyugtalan és elviselhetetlen( lehet az életben is pár egyénnek Smile ), Mertamiben nem vagyok tudatossan részese nem tudom a következményeit, bizonytalan a helyzet. Akkor elvesztem azt, hogy milyen módon kell viselkednem. Szóval bírkóztam én műtét közben, mütös fiuval is ( Smile ). De amikor kihoztak senki nem haragudott rám és én is bocsánatot kértem mindenkitől, már amire emlékeztem az egészből. Ők tudják ez benne van a mütét rizikójában, ki hogy dolgozza fel a műtéti sokkot!

Szóval örüljünk van egy kórházunk,a rendelőben kellene egy kis, (Nagyot)változtatást végre hajtani. Több fizetést kellene kapniuk az eü dolgozóknak( deindenkinek az ország lakosai közül) És talán jobb lenne a rendelés is ha talán túlórázhatnának a orvosok, ápolók( de leht most is azt teszik, mert kevesen vannak).
Az meg sajna emberi gyarlóság, ha vissza él a helyzeti előnyével,vezetői beosztásával. Összefonódások vannak, de ez, ma a TRENDI, az országunkban! A pénz a domonáló eszköz. Pl. elválunk egymástól, ha egy másik fazonnak több a pénze , jól érzem megam mellette még ha nem is annyira szeretem, ha vásárol, visz utazni, autója van stb.stb.


De lehet, kár volt megszólalnom ezen a topikon!!!! Smile Smile Smile Smile

[Módosítva: 2005. május 15. 12:03]

Üzenet jelzése a moderátornak

Dunaujvárosi kórház [#323727 számú üzenet] 2005. június 5. 21:05 Előző üzenetKövetkező üzenet
nivnev jelenleg offline nivnev  Hungary
Üzenetek: 181
Regisztrált 2005. június 5.
Lakhely: Dunaújváros
 profi profi
Sziasztok. Én ritkán kerülök korházba mert annyira félek, hogy a kissebb műtéteket megoldom magam.De volt rá példa és hála istennek velem emberségesen bántak. De nemrég a kétéves lányom került a fertőzőre és ott voltak olyan dolgok ami a nemtörődömség jelei.
Dunaujvárosi kórház [#324581 számú üzenet] 2005. június 7. 11:58 Előző üzenetKövetkező üzenet
banya75 jelenleg offline banya75  Hungary
Üzenetek: 1
Regisztrált 2005. június 7.
Lakhely: Dunaújváros
 újonc újonc
Sziasztok!

Nem tudom, hogy hol kezdjem, de mélységesen fel vagyok háborodva a dunaújvárosi kórház egyik osztályvezető főorvosának viselkedésén.
Beteg ismerősünket vasárnap kórházba kellett szállítani. Hozzátartozója nem igazán van, rákos beteg, utolsó stádiumban, a barátok vannak mellette mikor lehet, és próbálnak segíteni mindenben.
A kálvária már akkor kezdődött, mikor az ügyeletet kihívtuk, mert eszméletlen állapotban feküdt otthon. Először nem akartak kijönni, mondván hagyni kell aludni (nem értem, mit nem lehet azon megérteni, hogy nem alszik valaki, hanem eszméletlen), a mentő sem fogja bevinni, csak ha mondjuk ömlik a vér. Végül második telefonra - amikor már érdeklődtünk az ügyeletes orvos kiléte felől - mégis kijöttek. Beszállították a mentők a kórházba, ahol az ügyeletes orvos és ápolónő ellátta, számomra, mint laikus számára szakszerűen. A hozzállás teljesen emberséges volt, nem is volt okunk semmiféle panaszra.
Hétfőn reggel a vizit után a főorvos beszélni akart valamelyikünkkel. Közölte, hogy szerdánál tovább nem fogja ott tartani az osztályon, mert "csak" ápolási feladat van vele. Természetesen próbálunk valamilyen megoldást keresni a helyzetre, ne legyen egyedül.
A főorvos, akinek úgy gondolom semmi köze nincs ehhez, és nem is tiszte megállapítani azt, hogy ki van a beteg mellett otthon és egyáltalán milyen alapon, közölte, hogy a hozzátartozók CSAK valami ismerősök, és hogy egyáltalán milyen gondozást végezhetnek ők, és különben is biztos, hogy nem baráti szívességből, mert a mai világban senki semmit nem csinál ingyen. Egyrészről úgy gondolom, hogy az az ember, aki minden betegnél a zsebét tartja, az magából indul ki, emberség nulla benne, és ne próbálja megkérdőjelezni a mi hozzállásunkat, mert vannak még olyanok, akikből nem veszett ki minden emberi tulajdonság, pl. segítőkészség, emberség, empátia, és még sorolhatnám, ami belőle sajnos nagyon rég hiányzik már, és ezt nem csak a mostani tapasztalatomra alapozom, hanem sajnos korábban édesapámat is elvesztettem már, szintén ezen az osztályon, szintén akkor, mikor ő volt a főorvos, és akkor is ilyen volt. Futtában a folyóson közölte "ne számítsanak semmi jóra", és már akkor is csak a hátát láttuk. Kérdezem, egy ilyen embernek milyen alapja van arra, hogy bármit kétségbe vonjon.
Mellesleg, ha nem tartózkodik a beosztottjai közelében, mindegyik teljesen normális, megértő orvos, ha ott van mintha nem is velük beszéltünk volna korábban.
Az ilyen embernek nem kívánok jobbat élete utolsó napjaira, mint amit a barátunk most átél, de remélem nem lesz mellette akkor senki, aki tudna segíteni neki akár lelkileg, akár bármi másban, sem barátságból, sem semmi pénzért.

[Módosítva: 2005. június 7. 14:03]

Üzenet jelzése a moderátornak

Dunaujvárosi kórház [#350115 számú üzenet] 2005. július 17. 20:16 Előző üzenetKövetkező üzenet
m.a.a.m. jelenleg offline m.a.a.m.  Hungary
Üzenetek: 1
Regisztrált 2005. július 17.
Lakhely: dunaujvaros
 újonc újonc
Dunaujvárosi korház

Ehhez a témához kapcsolodva árulja már el nekem valaki,hogy a hölgyek akik az időpontokat adják milyen végzettséggel rendelkeznek? Nov.17-én kaptam időpontot dec.16-ra még jo,hogy erőszakos vagyok és bepofátlankodtam az orvoshoz,vizsgálat vérvétel aztán du-tán "sürgös"életmentő mütét.Mi van ha belenyugszom és várok,ezek után még nekem kéne hálásnak lennem?A kezelőorvosom aranyos volt Ő semmiről nem tehet,de ha már besorolnak bennünket miért nincs sürgösségi osztály?Ja de előszőr a traumatologiára mentem ahol megnézték a lábam és a jo doktor elküldött.

[Módosítva: 2005. július 17. 22:24]

Üzenet jelzése a moderátornak

Dunaujvárosi kórház [#392250 számú üzenet] 2005. szeptember 8. 10:01 Előző üzenetKövetkező üzenet
villám jelenleg offline villám  Hungary
Üzenetek: 142
Regisztrált 2005. június 15.
 profi profi
Bizony, az orvosok, nővérek között is van kedves,szolgálatkész,és van bunkó is.Ez talán a génállomány kérdése.Aki alapból olyan, azt nem lehet megváltoztatni.Én is találkoztam már mindenféle emberrel a kórházban is.Egy biztos,masszív vesekőtermelőként urológia látogató voltam 40 évig, és bizton állítom, hogy a dunaújvárosi urológián az orvosok, és a nővérek kedvesek, és szolgálatkészek.
Dunaujvárosi kórház [#422651 számú üzenet] 2005. november 2. 15:29 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Fel vagyok háborodva! Most legszívesebben bemosnék annak a doktornőnek,*P. K.* aki ma 14 órakor az 4 éves unokám fülét ellátta.

A történet a következő: Beteg volt a gyerek, szombaton bevitték az ügyeletre, onnan a kórházba a fülészetre. Rendben el is látták, kapott gyógyszert, de mondta az orvos,hogy szerdán azért vigyék be a rendelőbe. Kaptak időpontot, 13,20-ra. A lányom ott állt a gyerekkel már 13,10-kor, jobban izgult, mint a gyerek.
14 órakor az én lányom megkérdezte a kijövő aszisztenstől, hogy ugyanmár mikor kerülnek sorra?
A hölgy felháborodva mondta, hogy már dél óta kiabálják a Donatella nevét.Mire a lányom: hiszen itt állunk, és nem délre, hanem 13,20 -ra van időpontunk. Ezt a "beszélgetést" természetesen hallotta a doktornő, akit legszívesebben felrúgnék!

Bementek a kezelőbe, a lányom elmondta, hogy gyógyul a gyerek, rendesen kifújja az orrát, nincsen már semmi probléma, a gyógyszert is szedi. Ez egyáltalán nem érdekelte ezt a doktornőt, sőt olyan módon bántak a gyerekkel, hogy egy állattal nem bánnak úgy az állatorvosnál. Az "orvos" rángatta a fejét, éppen hogy nem vágta pofon a gyereket, emberetelünk kegyetlen módon szívatták ki az orrát, egészen addig, amíg nem vérzett szegény gyerek orra, és mivel sírni mert, ezért kezét lábát lefogták.

Nem hallgattak a lányomra, aki elmondta, hogy otthon gyakorolták,hogy hogy kell megmutatni a "kedves" doktor néninek a fülét és az orrát.

Nem tudom, ezt csinálta volna akkor is ez a lódoktor, ha tudja, hogy a lányomnak ott volt a zsebében 10.000,- Ft, hogy a kedvességért majd átadja, hálája jeléül.

Mivel a folyosón történt az a kis incidens, hát megmutatta doktornőnk, hogy azt csinál amit akar, és ha valakinek nem tetszik, azzal el tudnak bánni,még akkor is, ha egy 4 éves kislányról van szó. Gratulálok. Ezt nevezem.

Eddig még sosem írtam a kórházról, mert nem akartam, de ezt nem hagyhattam szó nélkül.

A franc essen az ilyen doktorNŐŐŐŐ-be!
Dunaujvárosi kórház [#422662 számú üzenet] 2005. november 2. 16:12 Előző üzenetKövetkező üzenet
mirtillion jelenleg offline mirtillion  Hungary
Üzenetek: 1620
Regisztrált 2001. május 21.
Lakhely: Középfölde
 nagymester nagymester
Quote:


Valamikor (2005-11-02 15:29), Kéti irta:

Eddig még sosem írtam a kórházról, mert nem akartam, de ezt nem hagyhattam szó nélkül.
Te Kéti,
most komolyan, akkor ki az, aki néhány hozzászólással feljebb a kórházi szemészettel kapcsolatban írt?? Smile
Dunaujvárosi kórház [#422669 számú üzenet] 2005. november 2. 16:53 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Jó, de ott nem rosszat írtam! Vagy itt kihagytam volna a "rosszat" szót?

Akkor most javítok. Tehát, én még nem írtam a kórházról rosszat, de most a pokolba kívánom azt a nőt. Nem nevezném doktornak!
Dunaujvárosi kórház [#422954 számú üzenet] 2005. november 3. 11:23 Előző üzenetKövetkező üzenet
gyula34 jelenleg offline gyula34  Hungary
Üzenetek: 2339
Regisztrált 2005. szeptember 3.
Lakhely: Dunaújváros
 mágus mágus
hát igen ez a téma mindenkit megmozgat s pro és kontra elhangoznak jó és negativ vélemények egyaránt.Aki betegként éli meg a kórház viszonyait is másként látja,mint aki látogató vagy aki ott dolgozik/orvos,ápoló-személyzet/.Elég sokszinű a kép.A mai egéségügy- helyzetét nézve megállapitható messze vagyunk még európai ellátás szinvonalától....
Dunaujvárosi kórház [#422959 számú üzenet] 2005. november 3. 11:32 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Én ezt mind aláírom. "...az e.ü. helyzete!"

De könyörgöm! Egy 4 éves kislánnyal hogy bánhatnak így? Már gyógyul, és mégis megkínozzák, addig, amíg nem vérzik az orra, csak azért,mert az anyja meg merte kérdezni, hogy mikor kerülnek sorra? Ez embertelenség! ha egy állatot bántanak, az állatvédők azonnal felszólalnak! Ha egy gyereket bántanak, akkor azért nem jár semmi? Mert az eü.ott áll, ahol áll, azért kell lefogni egy gyereket, és így elbánni vele?

Na, nembosszantom magam tovább![Módosítva: 2005. november 3. 12:41]

Üzenet jelzése a moderátornak

Dunaujvárosi kórház [#422965 számú üzenet] 2005. november 3. 11:43 Előző üzenetKövetkező üzenet
Registrator jelenleg offline Registrator  Hungary
Üzenetek: 363
Regisztrált 2005. augusztus 5.
Lakhely: Metropolis - New Donua Ci...
 veterán veterán
Quote:


Valamikor (2005-11-03 11:32), Kéti irta:
Én ezt mind aláírom. "...az e.ü. helyzete!"

De könyörgöm! Egy 4 éves kislánnyal hogy bánhatnak így? Már gyógyul, és mégis megkínozzák, addig, amíg nem vérzik az orra, csak azért,mert az anyja meg merte kérdezni, hogy mikor kerülnek sorra? Ez embertelenség! ha egy állatot bántanak, az állatvédők azonnal felszólalnak! Ha egy gyereket bántanak, akkor azért nem jár semmi? Mert az eü.ott áll, ahol áll, azért kell lefogni egy gyereket, és így elbánni vele?

Na, nembosszantom magam tovább!

Drága Kéti! Igazad van de hidd el nem ez az utolsó! Bár semmmi mentség a leírtakra! Sajnálom a picit, egy életre megkeserítik az orovshoz járás "élményét"! Az én kislányom betegen is boldogan megy orvoshoz, mert tudja a doktor bácsi segít és segít mindenben a vizsgálatok alatt. Egy ilyen vadálat sok év munkáját teszi tönkre! Megértelek! Sad

Vidd máshová! Ki a P.K.?

[Módosítva: 2005. november 3. 12:44]

Üzenet jelzése a moderátornak

Dunaujvárosi kórház [#422967 számú üzenet] 2005. november 3. 11:46 Előző üzenetKövetkező üzenet
gyula34 jelenleg offline gyula34  Hungary
Üzenetek: 2339
Regisztrált 2005. szeptember 3.
Lakhely: Dunaújváros
 mágus mágus
Bocs Kéti valamit biztos félreérthetél...
Fontos dolog a humánum és az orvosokat is köti a Hppokratészi eskü,az már viszont etikai kérdés ebből mennyit tartanak be.Engem is ért már negativ történés,az esetben a helyi beteg-jogi képviselőhöz fordultam...az urat nem minősiteném..előbb nézte a kórház érdekeit,mint a betegét..erre értetem az európai szinvonalat...Jobbulást kivánok az unokádnak!
...viszont elszomoritónak hogy ilyen orvosok is vannak....
Dunaujvárosi kórház [#422979 számú üzenet] 2005. november 3. 11:58 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Tudjátok, az is baj volt még, hogy a lányom annyira felkészítette a gyereket. Eljátszották, mi fog történni a vizsgálat alatt. Ez azt is jelentette, hogy a lányomban is csalódott a gyereke, mert joggal érezheti, hogy az anyja becsapta. A doki majdnem pofozva forgatta a csöpp kis fejét. És persze közben az aszisztensekkel vágták a pofákat, miközben a lányom próbálta nyugtatgatni a gyereket. Na szóval felháborító.
Dunaujvárosi kórház [#423017 számú üzenet] 2005. november 3. 12:31 Előző üzenetKövetkező üzenet
mirtillion jelenleg offline mirtillion  Hungary
Üzenetek: 1620
Regisztrált 2001. május 21.
Lakhely: Középfölde
 nagymester nagymester
Nézd Kéti,

az én gyerekemmel biztosan nem csinálta volna meg ezt az orvos, mivel az első ilyen mozdulatnál:
- vagy elhozom a gyereket azonnal
- vagy megkérem az orvost, hogy ne így csinálja, s ha kell, nyomatékosan kérem meg.
Szomorú, ha megtörténik egy ilyen eset, de nem volna szabad OTT és AKKOR szó nélkül hagyni. Utólag már nehéz megoldani az ilyesmit. Egyébként meg lehet, privátban meg fogom írni, hogy szerintem mit érdemes csinálni.
Anno a lányomat 9 hónapos korában baleset érte, teljesen szétnyílt az alsó ajka, mentővel vittük be Orfűről a pécsi klinikára, és ott a sebész elmondta, hogy olyan helyen van a sérülés, hogy nem lehet érzésteleníteni a gyereket, így kell összevarrja és megkért, hogy én segítsek neki. Ott én fogtam le a gyereket szó szerint, hogy az orvos dolgozni tudjon: 7 öltéssel varrta össze a száját Annámnak. Se szó nélkül megtettem, mert tudtam, hogy a GYEREKÉRT történik mindez és az orvos nagyon emberségesen és profin dolgozott. És egy forintot nem kért.
Biztosan van ilyen orvos és olyan orvos. Még egyszer mondom nem szabadna szó nélkül hagyni. És ha kell, többször is el kell mondani. Le kell írni és elküldeni a felettesének, vagy a Kórház vezetésének.
Dunaujvárosi kórház [#423026 számú üzenet] 2005. november 3. 12:42 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Az én lányom magából indul ki. Azt hiszi,hogy ha ő egy jóságos anyuka, akkor egy orvos még annél is jóságosabb. A történtekkor nem jött hang a torkán, nem hitt a szemének. Sírva hívott fel engem. A vejem az más, mert ő biztos felkente volna a falra ezt a nőt. De ő a kocsiban vigyázott a másik gyerekre, aki ott aludt.
De Mirtilli. Nem lehet tenni semmit,mert sajnos nem lehet bizonyítani. Egyszerűen azt mondja, ,,nehogy véletlenül arcüreggyulladást kapjon a gyerek,mert nem fújja ki az orrát,,. Kész. Ezzel már az ő kezében van az adu. Az, hogy a lányom elmondta, hogy fújja az orrát, és gyógyul, nincs már láza és a füle sem fáj, nos ez nem érdekelte a mi dokinkat. Azt,hogy mi történt valójában a rendelőben, azt az aszisztensek nem fogják bizonyítani, hiszen partnerek voltak a gyerek kínzásában. Természetesen azonnal utána akartam járni itt, de nem vagyunk felügyeleti szervük.

Mindegy. Panaszkodni akartam, és hol máshol, ha nem itt a fórumon?

Dunaujvárosi kórház [#423055 számú üzenet] 2005. november 3. 13:39 Előző üzenetKövetkező üzenet
mirtillion jelenleg offline mirtillion  Hungary
Üzenetek: 1620
Regisztrált 2001. május 21.
Lakhely: Középfölde
 nagymester nagymester
Oké Kéti, persze, és érthető is a dühöd.
Ezzel együtt hidd el, hogy lehet tenni az ilyen esetek előfordulása ellen és kell is, mert ezáltal lesz elkerülhető a jövőben az, hogy az ilyesmi megismétlődjék. Megéri leírni és elküldeni, akkor is ha nem tudod bizonyítani. Akik jelen voltak, pontosan tudják, hogy mi történt és még ha hazudnak is, akkor is ott lesz bennük ennek tudata. Nem olyan könnyű ezzel élni.
Amit meg a privire írtam, azt megírom estefelé... Smile
Dunaujvárosi kórház [#423151 számú üzenet] 2005. november 3. 14:57 Előző üzenetKövetkező üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

O.K. Mirtilli! Köszi! Egyébként megírtam a véleményemet a kórház honlapján lévő fórumon is. Igaz, hogy a kutya sem nézi, de hátha mégis.

Az a baj, hogy annyira kiborít az ilyen, hogy nem tudok higgadtan sem írni, sem beszélni. Mert lehet, hogy ha meglátnám azt a nőt, még egy nagy pofont is adnék neki, mert ő is pofozva fordította meg a Donatella arcocskáját.

Na, O.K. akkor várom a prividet. Smile
Dunaujvárosi kórház [#423920 számú üzenet] 2005. november 4. 13:37 Előző üzenetKövetkező üzenet
borsi jelenleg offline borsi  United Kingdom
Üzenetek: 70
Regisztrált 2005. április 7.
 félprofi félprofi
Szia Kéti, megértelek, akkor érzi magát az ember a legkiszolgáltatottabnak, amikor a gyermekével, unokájával történik olyasmi, amibe "mezítlábas" betegként szinte semmi beleszólása nincsen. Nekem is volt a fülészeten egy nagyon rossz élményem, én a hatvan éves anyukámmal voltam ott és azóta sem jártunk arra. Sajnos nem emlékszem a doktornő nevére, egy fiatal szőke hölgy volt, aki teljesen szenvtelenül, flegmán viselkedett, ami önmagában még nem is lett volna felháborító, mert az ember az ilyesmire már nem is kapja fel a fejét... Ami viszont nagyon szívenütött, az az volt, hogy az ügyeletről a fülészetre "sürgősségi" betegként átküldött anyámat nem ültette le (azt hozzá kell tennem, hogy a betegsége következtében anyu rettenetesen szédült, amit egyrészt létni is lehetett rajta, másrészt a beutalóján is rajta volt.) Képzeld el, ott ült a rendelőben az orvos, a két nővérke, és a láthatóan rossz állapotban lévő beteget nem kínálták hellyel, lévén nem volt még egy szék a helységben... Ezek után a doktornő közölte, hogy anyut azonnal meg kell műteni, hozzam be a cuccait, majd reggel találkozunk. Bennem meg megszólalt a vészcsengő, hogy ha az orvos most a betegfelvételnél ekkora empátiát és érdeklődést mutat, mi lesz a műtétnél? Így aztán elővettem a lehető legflegmább hangomat és közöltem, hogy ja, ha műtét kell, akkor megyünk Pestre... (ahol egyébként másnap szuper gyorsasággal megműtötték, semmi halláskárosodás, szóval tulképpen ez egy sikersztori...
Dunaujvárosi kórház [#423976 számú üzenet] 2005. november 4. 15:17 Előző üzenetElőző üzenet
Kéti  Hungary
Üzenetek: 47163
Regisztrált 2003. október 1.
Lakhely: Netropolisz, Kikötő u. ...
Csevegő

Én nem láttam ezt a nőt, de megfordult a fejemben, hogy elmegyek hozzá, vizsgálatra, aztán kiosztom.
Kezdek már megnyugodni, de nem felejtem el. Remélem találkozom vele,mégha beteg leszek is.
"Az álarcból, ahogy múlik az idő, arc lesz!"
(Yourcenar)
//href.hu/x/fkkt
Előző téma:Új fotók a város (és a Vasmű) építéséről
Következő téma:Szegénység
Ugrás:
  


Fórum idő: 2014. november 29. 00:48:48 (CET)

Az oldal elkészítésének ideje: 0.23274 másodperc
.:: Kapcsolat :: Főoldal :: Fórum szabályzat ::.

Az oldalt a DO üzemelteti.
Honlapkészítés: DDS
DDS forum 0.92w based on FUD