Dunaújváros Hetilap

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

doszerk - 2024. április 22. 18:00

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

A negyedévet lezáró sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át.

Népszerű a közösségi kezdeményezés

Mint minden negyedévben, így a januártól márciusig tartó időszakban is minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint került a virtuális jótékonysági alapba. Pintér Tamás polgármester a negyedévet lezáró sajtótájékoztatón elmondta, minden negyedévben törekszenek arra, hogy olyan szervezetet válasszanak, ahol leginkább szükség van a segítségre: 
– Januártól márciusig minden dunaújvárosi, aki vásárolt a város kenyeréből, 50 forinttal járult hozzá a Pentele Baráti Kör Egyesület munkájához, akik hiánypótló munkát végeznek a múlt hagyományainak megőrzésében. Összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott, ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

A sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd ezt az összeget ezúttal is 500 ezer forintra egészítette ki az önkormányzat. Pálinkás Bertalan, az egyesület elnöke a támogatás felhasználásáról is szót ejtett:
– A teljes összeget a Pentelei Molnár János és a Rosti Pál emlékév megrendezésére fordítjuk, azaz közcélra. Az eseménysorozat keretében összesen mintegy 20 rendezvényt tervezünk. 

Újabb időszak, újabb gyűjtés

Pintér Tamás a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét is: a városlakók május végéig minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolát támogatják. Az intézmény fenntartója sajnos nehéz helyzetbe került, így az iskola működési nehézségekkel küzd. Kurina Laura, az intézmény vezetője szintén beszélt a majdani támogatás sorsáról: 
 – Művészeti iskolánk 1999 óta működik, tánc-és zeneművészetet oktatunk a dunaújvárosi növendékeinknek, és szép eredmények egész sorával büszkélkedhet a képzőművészeti tagozatunk is. Az összeget teljes egészében iskolánk működésére, a művészeti képzésre fordítjuk majd – nagyon köszönjük a lehetőséget.

A jótékonysági akció tehát folytatódik!

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.