Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

spigott - 2024. április 24. 17:00

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Baján rendezték meg a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság küzdelmeit április 20-án, s az idei megméretésen összesen harmincnyolc csapat rajtolt el a különböző kategóriákban.

A népes mezőnyben ott volt a dunaújvárosi Dragon Steel SE is, mely egy nagyhajós legénységet nevezett a premier open kategóriában, ám egyedüli nevezőként az utolsó pillanatban át kellett gondolniuk az indulást, így végül a premier 20-as vegyesben álltak rajthoz nyolcadik hajóként úgy, hogy hajójuk fele ifjúsági versenyzőkből állt, ráadásul létszámhiány miatt tizennyolcan vágtak neki a megméretésnek, árulta el Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke, aki természetesen a versenyen elért eredményükről is beszámolt.

– A versenytáv hossza nyolc kilométer volt, mely 35-40 percnyi kitartó küzdelmet jelentett. A szurkolók részére izgalmas és látványos a verseny, hiszen a legénységek üldözéses formában kerülik meg a bajai Petőfi-szigetet a távtól függően egyszer, illetve kétszer. A drukkerek, nagy örömünkre videókat és sok-sok képet készítettek rólunk a versenyen, ráadásul az időjárás ezen a napon végre jobbra fordult, még a nap is kibújt a felhők közül és sem eső, sem szél nem nehezítette a versenyzők helyzetét. A tagjainknak egy része válogatott aspiráns a júliusi racicei Nemzeti Eb-re, nekik kötelező volt a részvétel a Magyar Bajnokságon. A hajónk 10-75 éves korosztályból lett összeállítva és nyolc nő/leány evezett a hajónkban, s a célunk az volt, hogy éles versenyhelyzetben, a legjobb tudásunk szerint küzdjünk egymásért az elsajátított legszebb stílusunkban és magunkhoz mérten a lehető leggyorsabbak legyünk. Hajónk a sok ifjúsági versenyzővel is nagyon szépen futott, már az első körben utolértük az előttünk 30 másodperccel előttünk induló hajót. Ők viszont nem adtak nekünk előnyt, így megkezdődött a küzdelem velük a hátralévő 5 km-en. A fordulónál, cselszerű leállással sikerült eléjük kerülni, majd meg is tartottuk a pozíciót. A többszöri akadályoztatást, a szabálytalan viselkedést megóvtuk és meg is nyertük, míg 10 másodperc előnyt, míg a sportszerűtlen hajó ugyanennyi büntetést kapott.  Hajónk így hetedik helyen végzett, s a hosszú tél után rendkívüli érzés volt más egyesületek egységeivel újra sárkányhajóban összecsapni, folyamatosan versengeni, végül rendkívül fáradtan, rogyadozó lábakkal, mégis felemelő érzésekkel kiszállni a sárkányhajóból. Egy felesleges hang nem volt a verseny alatt, viszont nagyon szépen futott a hajónk, hajtottunk, ahogy kellett, komoly összetartás köztünk és mindenki érezte, ebben a feszült helyzetben, hogy mit kell tennie, ezért nagyon büszke vagyok mindenkire.
 
A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora: Biró László, Biró Vivien, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Horváth Attila, Illés Zsolt, Dr. Katona Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Orsós-Tóth Alíz, Ősz Zita, Putráné Prak Ágnes, Simon Péter, Szilágyi Zoltán, Telekes Ábel, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla, Wágner Petra, Wizner Dávid, Wizner Luca.

A rovat további hírei: Sport

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.