Dunaújváros Hetilap

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Fábos Zsolt - 2024. április 24. 18:00

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Szerszámkereskedő kiállítás keretében mutatkozott be Dunaújvárosban a Hoffmann csoport, méghozzá az Innopark épületében rendezett expón, ahová elsősorban helyi vállalkozókat vártak. Fülöp Zsolt, a cég értékesítési vezetője szerint Dunaújváros mint helyszín több okból is különleges:
– Mindennek, így ennek a rendezvénynek is van valami személyes mozgatórugója. Én valaha dunaújvárosi kisdiák voltam, így vannak kötődéseim ehhez a városhoz. Emellett tagja vagyok egy városhoz kötődő üzleti csoportnak is, sőt, több szálon futó partneri kapcsolatokról is beszélhetünk már. De a legfontosabb ezen a napon, hogy minél több vállalkozást megismerjünk és megmutathassuk magunkat.  
A Hoffmann csoport egy tősgyökeres német vállalat. És csak 1995-ben lépte át először a német államhatárt. Azóta az export üzletága folyamatosan fejlődik. Időközben a partnereivel együtt több mint 50 országban, összesen 69 telephellyel és kereskedővel van jelen és 2003-óta Hoffmann Group néven jelenik meg. És megjelentek most Dunaújvárosban is. Különböző területekkel foglalkoznak, amelyek be is mutatkoztak, ilyen a forgácsoló-, és kéziszerszámok, a mérőeszközök, a műhelyberendezések, termékkiadó automaták és az ipari tisztítás területe.

A kiállításnak az Innopark adott otthont, ami dr. Huszti Zsolt ügyvezető szerint semmiképp sem életidegen számukra, sőt, egyik feladatuk éppen ez:
– Van egy konferencia részlegünk, amit arra használunk, amire alapvetően alapítottuk, hogy minél több vállalkozás tudjon itt rendezvényeket, akár kiállításokat tartani. Az, hogy ez egy szerszám kiállítás, vagy éppen egy műkörmös tanfolyam, elnézést a kifejezésért, de nekünk teljesen mindegy. Olcsó és jól hozzáférhető tereink vannak. Olyannyira, hogy akár 100-120 főt be tudunk fogadni, illetve le tudunk ültetni, ami azt is jelenti, hogy egy komolyabb rendezvényt, előadást is meg tudunk tartani. 
Talán kevesen tudják, de a Pécsi Tudományegyetem is jelen van az Inkubátorházban, ahogyan ott voltak a szerdai kiállításon is. A miértre Dr. Nemeskéri Zsolt intézet igazgató válaszolt:
– Több éve nyitottunk irodát itt az Inkubátorházban, főként azért, hogy azoknak a cégeknek, akik az ipari park területén működnek, háttérszolgáltatásokat, együttműködést tudjunk kínálni. Azt is elmondhatom, hogy van már olyan dunaújvárosi vállalkozás, amellyel közösen indultunk egy pályázaton. Mi azt gondoljuk, hogy sikeres az ittlétünk. Ide pedig azért jöttünk ma, hogy ezt a partnerhálózatot bővíteni tudjuk, még akkor is, ha ez a közeg ma nem is tipikusan a mi terepünk, örömmel jöttünk ma Dunaújvárosba.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.