Hiába hajrázott nagyot a Kohász

spigott - 2024. május 5. 7:30

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

Kép: DKKA

Az MTK elleni mérkőzésen öltött szerelést a DKKA felnőtt csapata szombaton este, s ahogy minden Kohász-drukker, természetesen kézilabdázóink is abban bíztak, hogy sikerül győzelemmel zárni a szezon utolsó hazai meccsét.

Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak a több volt dunaújvárosi játékossal felálló fővárosiakkal szemben, de kézilabdázóink két gyors góllal kezdtek, s akkor sem estek kétségbe, mikor a vendégek emberelőnyben egalizáltak, mert Arany, Paróczy és Szalai találataival 5-3-ra vezettek a 9. percben. Mindkét gárda igyekezett nagy iramot diktálni, s ez ekkor a mieinknek kedvezett, s mikor Borgyos is betalált üres kapura, már időt kellett kérnie Vágó Attilának a 11. percben (8-5).

A rövid pauza sem törte meg a Kohász lendületét, mely Borgyos, Sallai és Paróczy találataival növelte fórját, de 12-6 után magukra találtak a fővárosiak is, s többször is sikerült visszajönniük négy gólra sőt, 15-12-nél már a hazai szakvezetés kért időt a 22. percben. ugyan ekkor még sikerült többször is négyre növelni az előnyt, de a félidő hajrája az MTK-é volt, mely 18-14 után sorozatban három gólt szerzett válasz nélkül, így bőven ígért még izgalmas a második felvonás (18-17).

A második felvonás elején pontosabban játszottak kéziseink, de hiába léptek el megint három találattal, 21-18 után jött egy újabb megtorpanás, így a 40. percben előbb egalizáltak, majd a meccsen először a vezetést is magukhoz ragadták a fővárosiak (22-23). Sallai fél percen belül szerzett két góljával visszavette a vezetést együttesünk, de 25-24 után megint jött egy hullámvölgy hazai oldalon, s ezt egymás után szerzett hat góllal büntette az MTK, mely az 50. percben már 30-25-re vezetett.

Nagy hajrát kellett nyitni a felzárkózásért együttesünknek, mely Arany, Agócs és Szalai révén visszajött háromra, de jött egy újabb 3-0-s fővárosi sorozat, s az 55. percben már 34-28-as előnynek örülhettek a vendégek. Kézilabdázóink ekkor sem adták fel, óriásit küzdöttek, mindössze három perc alatt szerzett négy góllal visszajöttek kettőre sőt, a Török gólja után már csak egy volt a hátrány az 59. percben. A meccs következő és egyben utolsó találatát azonban sajnos a vendégek szerezték fél perccel a lefújás előtt, így az MTK végül 36-34-es sikerrel vitte el a két pontot Dunaújvárosból, s ezzel meg is előzte kézilabdázóinkat a bajnoki tabellán.

DKKA – MTK 34-36 (18-17)

DKKA: Oguntoye – Arany 4, Trawczynska 2, Borgyos 7, Paróczy 4, Szalai 9, Sallai 3. Csere: Wéninger (kapus), Moreno 1, Nick, Bouti, Lakatos, Török 2, Horváth A., Agócs 2, Gajdos. Vezetőedző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.