Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A mellrák ellen – Csikós Árpád tárlata a Bartók Kamaraszínház Aula Galériájában

Öcaline - 2023. október 16. 18:08

A dokumentarizmus, a prevenciós misszió és a művészet találkozik a mellrákkal diagnosztizált és műtött, valamint esetenként az orvosi ellenjavallattal szemben gyermeket vállaló nők képeit bemutató tárlaton – Csikós Árpád fotóművész képei a Bartók Kamaraszínházban.

Az intézmény Aula Galériájában október 18-án, azaz szerdán 18 órakor kezdődő kiállítás kapcsán az alkotó lapunknak elárulta: két, számára nagyon fontos anyagot mutathat be – végre szülővárosában is. Az egyik kollekció a Ki a következő? című sorozat, amely mellrákkal diagnosztizált és műtött nők művészi aktfotóiból áll – a modellek testét Hegedüs Gyöngyvér és Isabelle Gimet hennaművészek munkái díszítik. A másik sorozat az Egy élet – két csoda címet viseli, amely olyan nőket mutat be családjukkal, gyermekeikkel, akik esetében a terhesség alatt vagy éppen előtt diagnosztizálták a mellrákot, és akik az esetleges orvosi ellenjavallattal szemben vállalták gyermekük kihordását. Családot akartak, az életet mindennél fontosabbnak tartották – és győztek!
Csikós Árpád kérdésünkre megerősítette: nagyon fontos volt a tárlat időzítése, hiszen az október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A megnyitót követően a Mellrákinfó Egyesület munkatársai bármilyen kérdésre válaszolnak, bemutatót tartanak és segítséget nyújtanak az önvizsgálattal, a prevencióval kapcsolatban. Kérik, a vernisszázs vendégei viseljenek egy-egy rózsaszín kiegészítőt ruházatukon!
A kiállítás anyagát Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesületalapító elnöke, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója, valamint Hegedüs Gyöngyvér és Csikós Árpád ajánlja a vendégek figyelmébe.

A megnyitón közreműködik a Black Velvet zenekar, mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: Csikós Árpád)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.