Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

spigott - 2024. március 27. 12:30

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Kép: DAB-archív

Mint arról beszámoltunk, remek hajrával aratott 5-2-es győzelmet a Lehel elleni Andersen Liga elődöntő első mérkőzésén a DAB-ASP jégkorong csapata, s ezzel előnybe is került a két nyert meccsig tartó párharcban. A jászberényiek azonban megóvták a találkozót arra hivatkozva, hogy két dunaújvárosi játékos is jogosulatlanul szerepelt ellenük. A Magyar Jégkorong Szövetség versenyirodája helyt adott az óvásnak, s megsemmisítette a DAB-ASP – Lehel HC mérkőzés végeredményét, ám emellett a március 20-án lejátszott DAB-ASP – FTC-Telekom negyeddöntős (7-1) meccs eredményét is, s ahogy a Lehel elleni találkozót, ezt is 5-0-s gólkülönbséggel írta jóvá a Fradi számára, ami egyben azt is jelentette, hogy a fővárosiak játszhatnak az Andersen Liga elődöntőjében a Lehel ellen.

Az indoklásból kiderült, hogy az Andersen Liga 2023-24 versenykiírása szerint "a rájátszásban az Erste Ligában is résztvevő játékosok közül csak azok léphetnek pályára, akik a szezonban a rájátszást megelőző bajnoki mérkőzések legalább 40%-án játszottak." Az Andersen Liga alapszakaszában minden csapat 20 mérkőzést játszott, ennek a 40 százaléka 8 mérkőzést jelent. A Versenyiroda tájékoztatása szerint Léhi Kristóf Tamás 9 Erste Liga- és 7 Andersen Liga-mérkőzésen, Patrik Janech 9 Erste Liga- és 4 Andersen Liga-mérkőzésen lépett pályára. Rájuk tehát vonatkozik a korlátozás, jogosulatlanul szerepeltek a rájátszás mérkőzésein.

A döntéssel kapcsolatban természetesen megkerestük a DAB-ASP-t is, s mint azt Azari Zsolt szakmai vezető elmondta, fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen, ugyanis a versenyszabályzat azt is kimondja, hogy az U21-es és U18-as korosztályból korlátlanul engedélyezett a feljátszás az Andersen Ligába, s mivel Patrik Janech 18, míg Léhi Kristóf 17 esztendős, ezért rájuk az indoklásban említett korlátozás nem vonatkozhat.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.