Dunaújváros Hetilap

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Fábos Zsolt - 2024. április 26. 9:00

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

Egy évvel ezelőtt mi magunk is azt mondtuk, nem jó, hogy itt tartunk, de jó, hogy aki igényli, ingyen kaphat ennivalót Dunaújvárosban. És az az elszomorító, hogy a helyzet cseppet sem változott, eltelt egy év, ugyanúgy drágaság van, a szakemberek szerint az infláció az év hátralévő részében nagy valószínűséggel emelkedhet, nem túl jók a kilátások. A városvezetés viszont változatlanul szociálisan érzékeny politikát folytat.  

Hamar népszerű lett a népkonyha

A Szociális népkonyha egy évvel ezelőtti indulása hamar bebizonyította, hogy sajnos van rá igény Dunaújvárosban. Sokáig egy osztópont működött a Római körút 36/B. szám alatti Civil házban, majd ez év februárjában a Kertvárosban, az Erdősor 36. szám alatt nyílt új iroda, ahol regisztrációra és az ételek átvételére is lehetőség van. Az is világos, hogy szükség lenne további bővítésre, hiszen a mozgáskorlátozottak, az idősek nehezen tudnak hosszabb távokat megtenni, nekik nagyon nehéz és körülményes a közlekedés. 

Ezer dunaújvárosi veszi igénybe a szolgáltatást

Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester szerint a városvezetés igyekszik minden területen segíteni, támogatni a rászorulókat. A Szociális konyha egyéves története egy különleges fejezet városunk szociális rendszerében: 
– Mára bebizonyosodott, hogy Dunaújváros önkormányzata tud érdemben segíteni azoknak, akik a Fidesz politikája miatt nehéz helyzetbe kerültek. Nem olyan régen indítottuk el a Szociális konyha szolgáltatást itt Dunaújvárosban. Mára ott tartunk, hogy két helyen, naponta közel ezer embernek tudunk segíteni abban, hogy egy tál meleg étel jusson az asztalukra. De nem állunk itt meg, jelenleg olyan módosításon dolgozunk, amelynek köszönhetően az 50 év felettiek még könnyebben juthatnak majd hozzá a szolgáltatáshoz. Azon is dolgozunk, hogy új osztópontokon tudjuk folytatni a népkonyhai ételosztást, annak érdekében, hogy még többen igénybe vehessék azt. 

Itt regisztrálhat, itt érdeklődhet, itt kapja meg az ételt

A Szociális konyha elérhetőségei:
A Szociális Konyha címe: Dunaújváros, Civil Ház, Római körút 36/B. 
A regisztráció helye: Dunaújváros, Városháza tér 2. „B” épület, földszint 10-11 iroda.
Hétfő, szerda: 8-16 óráig, péntek: 8-12 óráig.

További, a regisztrációval és az ellátással kapcsolatos információt a 20/351-6156-os telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

A kertvárosi osztópont az Erdő sor 36. cím alatt, a város kertvárosi részén, a Festők Boltja mellett található – a szociális ellátóbázis minden hétköznap 11-13 óra között látogatható.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.