Jól hajráztak az akadémisták

spigott - 2024. április 25. 12:30

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Kép: DO-archív

A bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese a korosztályos bajnokságban, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett az előttük álló Szolnok és a sereghajtó MEAFC ellen ahhoz, hogy maradjon esélyük az országos döntőbe jutásra.

A forduló első összecsapásán a hatodik Szolnok ellen húztak szerelést fiataljaink, akik nagy csatában, 25-22-re behúzták a nyitó játszmát, majd a másodikban is jobban koncentráltak vetélytársuknál, s 25-20-as részsikerrel kerültek közelebb a nagyon fontos győzelemhez. A harmadik etapban még nagyobb volt a különbség a csapatok között, támadásban és védekezésben is hatékonyak voltak az akadémisták, akik 25-16-re nyerték a játékot, s ezzel együtt a mérkőzést is (3-0).

A sereghajtó miskolciak elleni mérkőzés még szorosabban alakult, mert az ellenfél is remekül állt bele a találkozóba, így az első és a második felvonás is rendkívül kiegyenlített csatát hozott. A véghajrákban azonban szerencsére jól koncentráltak fiataljaink, így végül mindkét játékot meg tudta nyerni 25-23-ra Tomanóczy Tibor alakulata. A harmadikban már nem volt kérdés, ezt végig vezetve, 25-15-re húzta be a DSE, mely újabb 3-0-s sikerrel tartotta életben döntős reményeit.

Eredmények
DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 3-0 (22, 20, 16)
MEAFC-Miskolc – DSE Röplabda Akadémia 0-3 (-23, -23, -15)

DSE Röplabda Akadémia: Béres, Németh, Cserép, Kisházi, Göczi, Peredi, Vadász, Herceg, Papp, Kuti (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.