Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

doszerk - 2024. április 23. 8:00

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Az árnyékoló oldalfalak éppen ebből a célból nyújtanak kiváló megoldást, amelyek nyilvánvaló rendeltetésükön túl számos egyéb előnnyel is járnak. 

Praktikusak, dekoratívak, időtállóak

A Teraszok.hu teraszmegoldások terén számos alternatívát kínál, ebben a cikkünkben az árnyékoló oldalfalak előnyeiről írunk, melyek alkalmazhatók erkélyeknél, teraszoknál, különálló kerti építményeknél, medencetereknél. Általuk komfortosabbá tehető az adott helyiség, vagyis teljes mértékben a kikapcsolódásra összpontosíthatunk.

Az olyan területeken, ahol kiemelten fontos a napvédelem, az árnyékoló oldalfalak ideális megoldást nyújtanak. Elsősorban a napsugárzással szemben aknázhatók ki az előnyeik, de ha egy kicsit személyesebb teret hoznánk létre, ahol nyugalmasan pihenhetünk, a magánszféránk megteremtésében is jelentős a szerepük.

Az időjárás elleni védelem mellett fontos kiemelnünk, hogy részben dekorációs elemként is funkcionálnak, ugyanis többféle vázszerkezet színben és vászonanyagban is beszerezhetők, így kiválóan illeszkednek a külső térhez, valamint a ház stílusához.

Az árnyékoló oldalfalak alkalmazási területei

A függőleges árnyékoló rendszerek teraszok oldalsó árnyékolására, illetve ablakok-üvegfelületek külső és belső árnyékolására lettek kifejlesztve, melyek választhatók többféle mérettartományban.

A Teraszok.hu kínálatában elérhető termékek kiváló minőségűek, esztétikusak, tartósak, melyek által nemcsak élhetőbbé alakíthatjuk a külső teret, hanem emelhetünk otthonunk megjelenésén is, ezáltal értékesebbé válik az ingatlan. Egyik legkeresettebb modelljük a MICRO2020Z árnyékoló oldalfal, amely motorikusan is működtethető!

Amikor a gondtalan pihenésünkről van szó, általában fontos szempont, hogy valamelyest elrejtőzzünk a kíváncsi tekintetek elől is, az árnyékoló oldalfalak nem csupán az időjárással szemben védelmeznek, hanem segítenek egy nyugalmas, elszeparált élettér megteremtésében is.

A sínes vezetésű függőleges árnyékolók tökéletesek télikertek esetében is, ugyanis növényeinket télen is meg kell óvnunk az erős napsugárzástól. 

Komfortosabb otthon modern megoldások által

A legtöbben napfényes otthonra vágyunk, azonban kontrollálatlanul rengeteg kellemetlenséget okozhat az ablakokon beáramló napsugárzás. Ahol tehát nagyobb méretű ablakok találhatók meg, ott feltétlenül gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról. Hasonlóképpen a teraszok, télikertek esetében is alapvető az optimális védelem, ellenkező esetben nem használhatóak ki kellőképpen ezek a helyiségek.

Napjainkban számos igényes, tartós megoldás elérhető árnyékolás céljából, amennyiben Ön is árnyékoló oldalfalas rendszerben gondolkodik, a Teraszok.hu szakemberei készséggel segítenek a megfelelő alternatíva kiválasztásában, megvalósításában.
 

A rovat további hírei: Mozaik

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!