Csak a gól hiányzott, de az nagyon

spigott - 2024. március 25. 7:30

Hiába a helyzetek, a két kapufa, hadilábon állt a gólszerzéssel a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Ferencváros II. elleni hazai bajnokin.

Kép: DO-archív

A balul sikerült szekszárdi fellépés után hazai környezetben, a javítás reményében vágott neki a tabellán hetedik Ferencváros II. elleni bajnokinak a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután.

Dobos Barna alakulata a tétnek megfelelő elszántsággal vetette is magát a csatába, az első negyed órában óriási fölényben játszva harcolta ki egymás után a szögleteket, melyek után kétszer is büntetőt reklamáltak a mieink, sajnos hiába. A 16. percben kontrából sikerült meglepni a fővárosiakat, de Puskás csúsztatott fejese után a jobb oldali kapufa mentette meg a góltól a vendégeket. A játékrész második felében is irányította a játékot együttesünk, de komoly helyzetig nem jutott, míg a túloldalon egyszer, a 43. percben kellett védenie Halasinak, így a szünetre 0-0-s állással vonultak a felek.

A második etap elején egy közeli fejest hárított a fővárosiak hálóőre, majd nem sokkal később újra Halasinak kellett játékba avatkoznia egy távoli lövés után. A folytatásra valamelyest visszaesett a tempó, feljebb jött a Fradi, mely szintén számon kért egy tizenegyest a játékvezetőn, de ezen kívül nem sok veszélyt jelentettek a vendégek a hazai kapura. A hajrához közeledve újra magához ragadta a kezdeményezést a DFC, sorra jöttek a beadások, s Tapiska tizenegy méterről leadott lövése után ezúttal a felső léc húzta ki a bajból a Fradit, így pedig maradt a gól nélküli döntetlen, amivel a vendégek lehettek sokkal elégedettebbek.

Dunaújváros FC – FTC II. 0-0

DFC: Halasi – Stampfel, Kis (Horváth, 46.), Szepessy, Puskás, Rédling (Hegedűs, 92.), Bata, Jakab, Molnár, Kozma (Gál, 67.), Vörös (Tapiska, 57.) . Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.