Dunaújváros Hetilap

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

Öcaline - 2024. április 17. 18:00

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Egyszerre lesz érzékenyítő program és jótékony célú közösségi kezdeményezés, ráadásul önfeledt szórakozást is ígér minden résztvevőnek a "Jószoli" következő nagy dobása.

Közös mozgás, közös élmény

A program részleteiről Kóty Zsuzsanna, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Liget közi bázisának fejlesztője adott tájékoztatást, kiemelve, hogy a közalapítvány újra nemes ügy mellé állt:
– A Homonnai Ferenccel közös kezdeményezés során olyan programra várjuk a városban és a térségben élőket, amely az autizmussal élők társadalmi befogadását segíti elő. Amint arra az akció elnevezése is utal, a programban kiemelt szerepet kap majd a közös mozgás és sportolás öröme! Minden résztvevőt, közreműködőt arra biztatunk, hogy kék ruhában vagy kék kiegészítővel jöjjön – önfeledt, vidám, a szó összes értelmében mozgalmas programot kínálunk!
Jöjjön mindezek mellé egy részlet a Mozdulj kékben! című esemény meghívójából: „Csatlakozzatok hozzánk, ismerjetek meg bennünket, legyünk mi is kicsit kékek, merjünk egy kicsit a másság mögé látni! Gyere el, hozd magaddal barátaidat is, és töltsünk el együtt időt, egy igazán fontos ügy érdekében!”

Programözön csalogat

A Liget közi pályán április 20-án, szombaton 9 órától  a Spartan Cheerleading Sportegyesület bemutatója nyitja az események sorát, majd 10 órától a Duna Dog Center foglalkozására várják az érdeklődőket. Állandó vendég a "jószolis" megmozdulásokon a Digitál Zenekar – a csapat 11-től ad koncertet. Az ebédszünet után újra felpörögnek az események, 13 órától zumba foglalkozás kezdődik Délczeg Zsófiával.
Az egészen 15 óráig tartó program kínálatában szerepel még a Dunaújvárosi Kulturális és Hagyományőrző Íjász Sportegyesület foglalkozása, szó szerint "ütős" stresszlevezetés Dobos Gyuri ökölvívóval és csapatával. A gyerekeket "kékműves" foglalkozás és akadálypálya csalogatja, de lesz kézműves vásár a közalapítvány termékeiből, és lábtenisz verseny a DPASE közreműködésével. 

Sokan az ügy mellé álltak!

Egy ilyen nagyszabású kezdeményezés természetesen jelentős anyagi ráfordítást igényel még akkor is, ha a közreműködők egyúttal támogatóként is megjelennek, hiszen térítés nélkül vállalnak szerepet a programban. A Mozdulj kékben! című eseményt támogatja Dunaújváros MJV Önkormányzata, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ). A támogatók sorában szerepel a Sárga Taxi, a DPASE, a Weisz Gumidoktor, a Duna Szerszám Kft., a Diablo Pizza, valamint a Roszik Dinnye Kertészet, míg a DS Média felületei révén a program médiatámogatójaként veszi ki a részét az esemény népszerűsítéséből.

Jótét céllal akcióznak

Ez utóbbira két fős csapatok jelentkezését várják korhatár nélkül, a nevezési díj önkéntes adomány formájában a jótékony célú kezdeményezés számláját gyarapítja. Szintén ezzel a céllal szervezték azt az online árverést, amely során a Jószolgálati Otthon Közalapítvány facebook oldalán licitálni lehet a helyi és a hazai jégkorong-legenda, Ladányi Balázs dedikált bajnoki mezére, valamint a szintén legendás labdarúgó, Gera Zoltán dedikált mezére. A licitlépcsőről és az árverés menetéről a közösségi portálon tájékozódhatnak, az árverés képzeletbeli kalapácsát az esemény napján, április 20-án, szombaton pontban 12 órakor ütik le. 

Aki nem tud részt venni élőben a programon, de támogatja a kezdeményezést, az alábbi címen megteheti!
Kedvezményezett: Jószolgálati Otthon Közalapítvány
Számlaszám: 11736037-20572868
Közlemény: Mozdulj kékben – adomány

A befolyt összegből az intézmény autista fiataljai, ellátottjai kézműves foglalkozásainak megsegítésére lézervágó gépet vásárolnak.

Az esemény természetesen nyitott – minden érdeklődőt szeretettel várnak és (kék) szívesen látnak!

(Illusztrációk: Jószolgálati Otthon Közalapítvány)
 

A rovat további hírei: Közélet

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.