Otthon tartotta a pontokat a TFSE

spigott - 2024. április 15. 12:30

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Kép: DO-archív

A fővárosban, a TFSE vendégeként lépett pályára a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának vasárnap esti fordulójában. Tomanóczy Tibor együttese igyekezett jól beleállni a találkozóba, s az első felvonás derekáig végig ott loholt ellenfele nyomában, semmi nem utalt arra, hogy simán alakul a nyitó játszma. 12-10 után azonban nagyon beragadtak röplabdázóink, s hiába kért időt kétszer is a szakvezetés, a vendéglátók sorozatban szerzett kilenc ponttal húztak el fiataljainktól, s végül könnyedén, 25-13-ra be is húzták az első szettet.

A térfélcsere után 3-3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd egy 5-1-es sorozattal újra meglépett a TFSE, de a dunaújvárosiak ezúttal nem zuhantak össze, s 9-8-nál már az egyenlítésre is esélyük volt. Ami ekkor nem jött össze, 12-nél már igen, de nem tudott építeni erre együttesünk, mert a hazaiak gyorsan összekapták magukat, s egy újabb 5-1-es etap után megint időt kellett kérnie Tomanóczy Tibornak (17-13). A következő pontot ugyan a mieink szerezték, de erre egy hármassal válaszolt a TFSE, mely innen már végig tartva előnyét, 25-20-ra nyerte meg a második játékot.

A harmadik eleje sajnos megint nem alakult jól, mert 3-3 után ezúttal egy 7-0-s etappal húztak el a vendéglátók, s ezzel gyakorlatilag el is döntötték a játszmát, valamint a mérkőzést is. Hiába próbálkozott ugyanis a DKSE a felzárkózással, a TFSE még növelte is előnyét, s 25-15-ös sikerrel zárta le az összecsapást (3-0)

TFSE – DKSE 3-0 (13, 20, 15)

DKSE: Németh, Vadász, Kisházi, Göczi, Peredi, Farkas. Csere: Kuti (liberó), Makó, Herceg, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.