Dunaújváros Hetilap

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

doszerk - 2024. április 14. 9:00

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Tájékoztatjuk a tisztelt fogyasztókat, hogy a fűtési idény április 15-éig tart, ezt követően a DVG Zrt. a hőközpontokban kizárja a fűtést. Amennyiben a lakóközösség ezt nem szeretné, és továbbra is igényli a fűtést, kérjük, hogy ezt a közös képviselő írásban jelezze. Felhívjuk a fogyasztók figyelmét, hogy az időjárás előrejelzések április 16-tól jelentős lehűlést jeleznek, kérjük, hogy a pófűtési igényt ennek figyelembevételével hozzák meg a lakóközösségek.
Ezt követően a pótfűtési igényt a lakóközösség közös képviselőjének kell írásban benyújtania a tavho.muszaki@dvgzrt.hu címre a fűtés kért bekapcsolási időpontja előtt minimum 24 órával. Az első pótfűtés igénylés díjmentes – minden további újraigénylés a DVG Zrt. Távhőszolgáltatás Árképzési Szabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges. A pótfűtési időszak május 15-éig tart.
Szeretnénk jelezni, hogy a távfűtött épületek fűtésszabályozása a külső hőfok alapján történik. Tavaszi időszakban napközben már megemelkedik a külső hőmérséklet és csak a hajnali, illetve az éjszakai órákban hűl vissza a levegő. Ilyenkor a hőközponti szabályzó is alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz és emiatt a hűvösebb időszakban melegebbek a radiátorok, viszont a napos időszakokban langyosak, szoba hőmérsékletűek a lakások fűtőtestei. Ez a jelenség a szabályzórendszer helyes működését jelzi, és megfelel a vonatkozó előírásoknak.
A DVG Zrt. ezért azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy esetleges panaszbejelentés előtt mérjék meg az adott helyiség hőmérsékletét, és amennyiben az nem éri el a lakóközösség által elfogadott és kért hőmérsékleti értéket, csak akkor keressék a közös képviselőt, aki a szolgáltatónál intézkedhet a fűtési menetrend módosításáról.

(A fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.